Legionella ontdekt, wat nu?

In het drinkwater van Nederland schuilt eigenlijk maar 1 gevaar. Dat is legionella, nu is de kans op een legionella besmetting niet heel groot, maar wat moet je doen op het moment dat je legionella hebt opgelopen? Waar doe je goed aan? Een legionella besmetting kan eigenlijk maar op 1 manier optreden. Dat is dus via het drinkwater. Mocht je nu last hebben van de symptomen, dan is het goed om een arts of andere specialist in te schakelen. Het feit dat je legionella hebt opgelopen, dan kan je dat merken aan een aantal symptomen. Zo herken je de legionella direct.

De symptomen

Zoals ik hierboven al benoemd hebt zijn er een aantal symptomen waaraan je een legionella besmetting kan merken. Denk bijvoorbeeld aan koorts, duizeligheid en het je gewoon niet goed voelen. Mocht je deze symptomen hebben, dan is het goed om een arts of dokter te raadplegen over wat je nu verder moet doen.

Hoe ontstaat legionella

Legionella is altijd wel aanwezig in het drinkwater, vaak zijn de hoeveelheden dermate klein dat je lichaam deze stofjes direct afbreekt. Als het water een bepaalde temperatuur heeft, en stilstaand is. Dan begint de legionella zich te ontwikkelen. Zo wordt de hoeveelheid wel groter en kan je lichaam het niet meteen afbreken. Dan begin je dus de symptomen te herkennen en heb je een legionella besmetting.

Voorkomen is beter dan genezen

Ook in deze situatie geldt, voorkomen is beter dan genezen. Er zijn bepaalde manieren om een legionella besmetting te voorkomen. Zorg ervoor dat je het water eerst even laat stromen voordat je eruit begint te drinken. Ook kun je er voor zorgen door de juiste filters op de kraan te hebben kan je ook al een hoop tegenhouden.

Contact opnemen

Het beste wat je kan doen is even contact opnemen met een specialist om een legionella besmetting te voorkomen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

gerardkempers

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief