Lasik ooglaserbehandelingen anders belicht

Lasik ooglaserbehandelingen anders belicht  - berichtafbeelding

Ondanks dat ooglaserbehandelingen op basis van Lasik (met mesje) en de all- Laser Lasik (met een tweede laser) wereldwijd de meest uitgevoerde ooglasermethodes zijn binnen de refractiechirurgie kleven er een ruim aantal nadelen aan. Nadelen die alle te maken hebben met de hoornvliesflap die wordt aangemaakt om ruimte te maken voor de eigenlijke ooglasercorrectie.

Overigens zijn er alternatieve ooglasermethodes die de hieronder beschreven nadelen niet kennen.( zie alternatieve ooglasermethodes).


Ondanks perfecte kandidaat toch met bijwerkingen opgezadeld

Maar al te vaak is gebleken dat alhoewel men een perfecte kandidaat was voor een Lasik behandeling, deze achteraf tot veel klachten bij de patient leidde. Klachten die in de medische wereld heel lang onderbelicht zijn gebleven. Ze werden meestal eufemistisch  “bijwerkingen” genoemd door de klinieken. Dit is echter gezien de impact die grote aantallen patiënten van deze ooglasermethode ondervinden geheel onterecht.


Aantasting kwaliteit leven

De klachten kunnen namelijk zodanig veel invloed hebben dat de kwaliteit van het leven er voor velen flink op achteruit gaat. Zo is inmiddels wel gebleken. Vele patiënten die Lasik kregen inclusief de gebruikelijke problemen die er heel vaak bijzitten, gaven aan dat als ze eerder op de hoogte waren geweest van deze nadelen, ze ernstig heroverwogen hadden hiervoor te kiezen.


 

 

 

 

De nadelen van Lasik

Lasik ooglasercorrecties kennen de volgende traditionele nadelen: droge ogen, verminderde zichtkwaliteit en met name ook nachtzicht problemen, waaronder autorijden ’s avonds. En een oogflap die nooit meer goed vastgroeit, waardoor de patient risico’s loopt dat de oogflap kan loskomen bij een trauma. 


Eerst nog heel erg blij

In het begin is men helemaal verrukt met het resultaat, naar het strand kunnen en het water in zonder bril en toch alles kunnen zien. Problemen ontstaan meestal niet direct na de behandeling maar geleidelijk aan zelfs na een jaar of meer. Onder meer ernstige nachtzicht problemen, moeilijk of helemaal niet kunnen auto rijden ’s avonds, slecht kunnen zien bij minder optimaal licht, wisselende zicht capaciteit. De ene dag goed op de computer kunnen en de volgende niet, waardoor een en ander een vorm van stress kan opleveren. Veel geld kwijt zijn aan oogdruppels en oogarts bezoek (door wisselende zicht capaciteit is de behandelingsduur moeilijk en lang). Voortdurend pijn doen en branden van ogen, steeds meer moeite krijgen met lezen en zelfs problemen krijgen met autorijden overdag.

Op een gegeven moment zijn de nadelen niet meer weg te cijferen.

Een deel van deze problemen zijn vaak nog wel te repareren, maar dan is het leed al geschied.

    

De cijfers

Inmiddels hebben diverse onderzoeken aangetoond dat grote groepen patiënten erg veel last hebben van de nadelen, de zogenaamde bijwerkingen na een Lasik behandeling. Meer dan 30% heeft last, 20%  tot erg veel last van droge ogen, meer dan 40% heeft problemen met auto rijden ’s avonds. Maar ook lezen vormt voor velen een probleem, helemaal als de lichtcondities niet top zijn.

Cijfers die er niet om liegen. Voor meer informatie over zichtproblemen volg je: zichtproblemen na Lasik.

Jammer, al deze nadelen. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest, u wilde immers scherp kunnen blijven zien zonder bril of lenzen ook onder moeilijkere omstandigheden en ook een jaar na behandeling. Het is daarom verstandiger niet te kiezen voor een Lasik methode (met mesje of all-laser), dan bent u in ieder geval verlost van boven beschreven problemen. 


Zijn er alternatieven voor Lasik?

Een goed alternatief is Epi-Lasik. Een ooglasermethode die het grote voordeel biedt van Lasik, kortere hersteltijd en minder napijn, maar zonder de nadelen, die hierboven zijn genoemd.

Voor meer informatie: www.eyecare-ooglaseren.nl   

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Muscate

http://www.eyecare-ooglaseren.nl

EyeCare Ooglaseren helpt mensen blijvend scherp te zien zonder bril of contactlenzen. Bij EyeCare Ooglaseren staat de veiligheid voor de patient voorop. Wij maken gebruik van de veiligste ooglasermethodes en de beste laserapparatuur verkrijgbaar in de markt. Daarbij leveren wij een uitstekende zorg en service voor de patient. Geen gebruik van de (hoornvlies)flap, die steeds meer in opspraak komt. Verder biedt EyeCare oplossingen voor lensimplantaten en leesbrilcorrectie.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief