Kostbare herinneringen

De situatie in Nederland vergelijken met de situatie in Moldavië doet menigeen beseffen in wat voor erbarmelijke omstandigheden allerarmste mensen in Oost Europa moeten leven. Evenals de kinderen in Nederland hebben de kinderen in Moldavië ook zomers vakantie. Het verschil is dat veel kinderen in Nederland kunnen kiezen uit een diversiteit aan zomerkampen terwijl de kinderen uit de arme gezinnen in Moldavië daar alleen maar van kunnen dromen. Mensenkinderen organiseert al vele jaren vakantiekampen voor kansarme kinderen zodat de droom voor deze kinderen uitkomt.  De kinderen beleven er de tijd van hun leven. Elke dag gezonde maaltijden, blossen op de wangen van inspanning en ontspanning. Ze hebben de tijd van hun leven en na verloop van tijd kostbare herinneringen.

Om duidelijk te maken in welke omstandigheden de allerarmste mensen in Moldavië moeten wonen en werken wordt vaak gebruik gemaakt van een vergelijking. De situatie in Nederland in schril contrast met de situatie daar, leidt tot meer besef van de erbarmelijke omstandigheden waar in gezinnen moeten leven.

De zomervakantie staat voor de deur en menigeen is bezig om de vakantieplannen definitief te maken.  De diversiteit aan vakantiekampen is zo groot dat kinderen, naast dat zij met hun ouders op vakantie gaan,  een zomerkamp kunnen boeken die precies bij hun past. Kinderen in Moldavië uit arme gezinnen, hebben ook vakantie. Maar nadenken over waar ze deze zomer naar toe gaan is niet aan de orde. Het komt niet eens in hun op. De ouders moeten alles in het werk stellen om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor deze kinderen geldt dat ze in de vakantie, die drie maanden duurt,  mee moeten helpen de kost te verdienen. Geen leuke uitstapjes, geen logeerpartijtjes alleen maar werken, werken en nog eens werken. Wat zou voor deze kinderen het een feest zijn wanneer zij, net als kinderen in Nederland, een weekje op zomerkamp mochten gaan. Een week genieten. Spelen, sporten, knutselen, liedjes zingen, naar verhalen luisteren, zwemmen, een uitstapje maken. Vrij van verplichtingen. Gewoon een weekje onbezorgd genieten. Het is een droom en voor veel kinderen een onbereikbaar doel.

 

Maar soms komen dromen uit. Mensenkinderen organiseert al vele jaren vakantiekampen voor kansarme kinderen. Kinderen die uitgenodigd worden om mee te gaan kunnen het bijna niet geloven. Het duurt even voor ze het goed en wel beseffen wat er gaat gebeuren. Ze kunnen hun geluk niet op. De voorpret met betrekking tot de dingen die komen gaan zorgen al voor veel plezier. Ze hebben er zin in en tellen de dagen af tot het grote moment daar is.  Wat een geweldige tijd dat deze kinderen hebben. Ze krijgen weer gezonde blossen op hun wangen van inspanning en ontspanning. Elke dag gezonde maaltijden doet wonderen. De kinderen schateren en hebben de tijd van hun leven. En als ze weer terug zijn in hun eigen vertrouwde omgeving zijn er de enthousiaste verhalen die na verloop van tijd kostbare herinneringen zullen zijn.

Mensenkinderen is bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië, Moldavië en Bulgarije en wil hulp bieden door Nederlanders bewust te maken van de grote nood van deze mensen en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen. Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alen Sirovica

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief