Kippen houden in plaats van een kanarie

In dit blogartikel bespreken we het verschil tussen kippen houden en het houden van een kanarie. Het eerste verschil zit in de plaats. Kippen bevinden zich meestal buiten in een hok. Het hok is soms ook open waardoor kippen beperkt naar buiten kunnen lopen. Dit noemen we ook wel scharrelen. Een kanarie daarentegen kan niet goed buiten. De temperaturen zijn hier veel te verschillend voor het tedere dier. In plaats daarvan bevindt de kanarie zich veel vaker binnen, bijvoorbeeld in de woonkamer.

 

 

Het geluid

Ook in geluid zit er een verschil. Kippen kakelen bijvoorbeeld. In veel gevallen doen ze dit zachtjes waardoor het op een afstandje al bijna niet meer te horen is. Zeker omdat deze dieren buiten zitten is het bijna niet storend. Een kanarie daarentegen tjilpt. Het aantal decibel dat bij iedere tjilp vrijkomt is echt een stuk hoger dan bij een kip. In combinatie met het feit dat dit dier zich ook in de woonkamer bevindt kan dit zorgen voor een hoop irritatie.

 

 

Kippen houden zorgt voor eten

Wanneer je kiest voor kippen houden kun je iedere ochtend rekenen op een vers eitje. Dit kun je vervolgens bakken en heerlijk verorberen in combinatie met een broodje en een verse jus d’ orange. Bij een kanarie is dit niet het geval. Dit dier legt in de meeste gevallen helemaal geen ei. Wanneer het dier na bevruchting wel een ei eet is dit echter niet eetbaar. Voor de voedselvoorziening is een kanarie daarom eigenlijk een nutteloos dier. Dat in tegenstelling tot de kip.

 

Etensresten

Kippen zijn hele makkelijke eters. Wanneer je een kliekje over hebt kun je dit met een gerust hart het kippenhok in gooien. De kippen eten het bijna allemaal op. Dit bespaart allemaal het afval wat er weer voor zorgt dat we groener bezig zijn. Een kanarie moetje in veel gevallen echter speciaal voer geven. Dit is een stuk duurder in de portemonnee. Terwijl je praktisch helemaal geen geld uit hoeft te geven voor het aanschaffen van kippenvoer. Het kakelende dier eet gewoon gezellig met u mee.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

gerardkempers

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief