Interne verbetering door een accountant

Als we denken aan scholen, dan denken we vaak aan een systeem tussen leerlingen docenten. Wat we vaak vergeten is dat scholen een heel bestuur hebben die alles in goede banen moeten leiden. Ook binnen het bestuur zit een bepaalde structuur. Er wordt altijd gekeken naar verbeteringen en hoe zaken anders geregeld kunnen worden. Soms wordt hier een accountant bij gehaald die een bepaald onderwijsadvies kan geven als het gaat om het besturen van een school. Het onderwijsadvies wordt gegeven over een aantal onderwerpen, deze onderwerpen zal ik hieronder benoemen en de gevolgen ervan.

Waar kijkt een accountant naar

Een accountant kijkt altijd naar andere dingen dan naar waar het bestuur niet echt naar kijkt. Bijvoorbeeld het risicomanagement. Wat moet er gebeuren op het moment dat er iets fout gaat. Bijvoorbeeld er breekt brand uit. Er moet een goed plan klaarliggen waardoor alles soepel verloopt.

Ook wordt er door een accountant gekeken of iedereen hetzelfde doel heeft. Bedoelt iedereen hetzelfde en is iedereen het eens met de plannen die er zijn voor het besturen van de school. Ook in dit geval kan een accountant een bepaald onderwijsadvies geven.

Gevolgen

Hierboven staan maar 2 aspecten benoemd, maar zo zijn er nog wel een aantal aspecten waar de accountant onderwijsadvies in kan geven. Het is maar een advies en het zijn dus geen verplichtingen waar het bestuur zich aan moet houden. Wel is het onderwijsadvies er niet zomaar en is het misschien wel nuttig om dit op te volgen. Er komt volgens de accountant een betere structuur in het leiden van een school.

Gevraag en ongevraagd advies

Een school kan er zelf voor kiezen om onderwijsadvies te krijgen van een accountant, maar in sommige gevallen krijgt het bestuur ook ongevraagd adviezen van een accountant. Wil je in contact komen met zo’n persoon? Bekijk dan eens de informatie op de website.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

gerardkempers

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief