Internationalisatie specialisten bundelen krachten voor bedrijven met buitenlandse groeiambities

Amsterdam/Bangalore, 8 oktober 2015

Trade & Investment Center en NexusNovus bundelen de krachten en gaan verder als één organisatie.

De fusie is op 1 oktober 2015 tot stand gekomen. Vanaf 2016 zal de organisatie zich presenteren onder de naam NXT Group. Met deze bundeling van krachten ontstaat een expertiseorganisatie op het gebied van internationalisering en marktentree strategieën met een eigen kantorennetwerk in Nederland, Turkije en India.

NXT Group wordt een van de belangrijkste aanbieders in Nederland van advies voor bedrijven en publieke organisaties die internationaal willen groeien. Deze bundeling van krachten ondersteunt NXT Group in haar ambitie om de marktleider te worden in haar sector.

Met deze fusie komt een sterke, klantgerichte en internationale adviesorganisatie tot stand, die haar kennis en ervaring kan inzetten voor bedrijven en publieke instellingen in belangrijke opkomende markten. Naast Turkije en India gaat de NXT Group activiteiten ontwikkelen in andere veelbelovende groeimarkten.

De nieuwe organisatie telt ruim 50 medewerkers verdeeld over 3 business lines:

1. NXT Enterprise services – markt entree advies, marktonderzoek & marktpositionering.

2. NXT Trade services – verkoop vertegenwoordiging & handelsondersteunende diensten

3. NXT Strategy services – strategisch organisatieadvies

Begin 2016 zal de nieuwe naam en huisstijl volledig worden ingevoerd.

Waarom deze fusie?

Doel van het samengaan van Trade & Investment Center en NexusNovus is een bredere klantenkring creëren van bedrijven en publieke organisaties en hen een totaalpakket van advies, begeleiding en uitvoerende ondersteuning bieden. Dit is belangrijk, aangezien de concurrentiepositie van kleine maar sterke economieën, zoals Nederland, onder druk staat en directe slagkracht nodig is om ook in de toekomst een vooraanstaande en nog grotere rol te kunnen spelen in de internationale economie.

De fusie sluit bovendien aan bij de ambitie van de Nederlandse overheid en publieke organen om versnippering van internationalisatie experts en dienstverleners tegen te gaan. Ook speelt de fusie in op toekomstige kansen die Europa biedt voor het opzetten van krachtige publiek-private samenwerkingsverbanden met als doel het positioneren van de Europese skill-sets in een snel groeiende en veranderende wereldeconomie.

Michael Westenberg, Managing Partner van Trade & Investment Center: “Door de krachtenbundeling van NexusNovus en Trade & Investment Center kunnen we ondernemers sneller in de voor Nederland belangrijke emerging markets positioneren of opschalen. Daarnaast stelt de brede interne diversiteit aan kennis en ervaring ons in staat hoogwaardige begeleiding te leveren aan bedrijven en organisaties zodat hun internationalisatieprojecten de grootst mogelijke output opleveren. De fusie is een logische vervolgstap waardoor we als NXT Groep nog krachtiger kunnen opereren, in onze thuismarkten en in andere groeimarkten.”

Rutger de Bruijn, Managing Director van NexusNovus: “Het is goed om te ervaren dat onze topadviseurs en marktspecialisten na vele mooie resultaten nu worden beloond met een fusie. De fusie verankert de opgebouwde infrastructuur en expertise. Het bedrijfsleven kan nu nog meer gebruik maken van onze koploperspositie op het gebied van internationalisatie en onze innovatiekracht in het creëren van effectieve publiek-private samenwerkingen.”

Over Trade & Investment Center:
Opgericht in 2003 als Nederlandse NGO om Nederlandse bedrijven naar Turkije en Marokko te begeleiden. Is in 2010 geprivatiseerd.

Vanuit haar kantoren in Istanboel en Amsterdam treedt Trade & Investment Center op als strategisch adviseur en business development dienstverlener voor zowel Nederlandse als Turkse bedrijven, en publieke organisaties die internationale groeiambities hebben.

Kengetallen: opgericht in 2003, geprivatiseerd in 2010, 16 medewerkers, kantoren in Istanboel en Amsterdam.

www.trade-investment-center.nl

Over NexusNovus:
NexusNovus is opgericht in 2007 in India door Rutger de Bruijn en partners. Vanuit het hoofdkantoor in Bangalore staat de organisatie vooral Nederlandse ondernemers en publieke organisaties bij om zich effectief te positioneren in de Indiase markt.

Sinds 2014 is NexusNovus een van de strategische partners binnen het Nederlandse publieke programma Waste-2-Value India, dat wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid en de Nederlandse afvalsector.

Kengetallen: opgericht in 2007, 36 medewerkers, kantoren in Bangalore en Delhi.

www.nexusnovus.com

Voor meer informatie:
Nicole Dutrieux
T: +31 6 2122 5742
T: +90 534 507 26 54
E: n.dutrieux@nxt-group.email

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

TICTurkey

TICTurkey

http://www.trade-investment-center.com

Trade & Investment Center (TIC) was founded as a Dutch foundation in 2003 by the municipality of Rotterdam, Rabobank Rotterdam, the Chamber of Commerce Rotterdam and the Rotterdam Port Authority. After operating as a foundation for seven years TIC Turkey was privatized by Michael Westenberg, Benno Op ten Berg and Hans Krielen in 2010. Trade & Investment Center BV continued some of the foundation's activities.    As a Business Development service provider Trade & Investment Center B.V. (TIC) provides a wide range of services to corporations, sme’s and governmental institutions that want to gain market access to Turkey and the Netherlands. TIC has its own representative office in Amsterdam (TheNetherlands) and Istanbul (Turkey) and a widespread network of agents and alliance partners in various other emerging markets to perform similar services for its clients and partners.   Based on its multi-discipline experience and network TIC supports organizations in entering the Turkish & Benelux market, innovation, in developing new product-market combinations and in turning new ideas into business. TIC advises on business targets, establishes the necessary relationships in Turkey and the Netherlands and provides all needed support during pre-sales, after-sales, entity establishment, supply-chain management and various stages of market development.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief