Inspiratie voor het acrylverf schilderen

acrylverf-schilderen

Inspiratie voor het acrylverf schilderen

Wil je een schilderij maken met acrylverf, maar geen idee wat je wilt schilderen? Dan kan wat inspiratie vast goed van pas komen! Zo kun je bijvoorbeeld een landschap, portret, intuïtief of abstract schilderij schilderen. Hieronder zullen we deze schilderonderwerpen kort behandelen. Dit zodat je beter beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is met acrylverf op het doek.

Landschap schilderij maken

Laten we starten met het landschap schilderen. Dit is een erg diverse manier van schilderen. Geen enkel landschap is namelijk hetzelfde, waardoor je steeds weer wordt uitgedaagd. Daarnaast kiezen veel kunstenaars ervoor om hun schilderij daadwerkelijk in de buitenlucht te schilderen. Denk hierbij aan het schilderen op een hei of tussen de bomen in het bos. Maar waarom is het advies om buiten schilderen en niet binnen? Nou, het schilderij wordt er een stuk realistischer van. Dit omdat je er middenin zit. Hierdoor kun je beter rekening houden met de dimensies van het landschap. Daarnaast is het ook belangrijk om het schilderij niet aan te passen wanneer het landschap verandert. De lichtinval op het landschap fluctueert namelijk continu.

Portret schilderen

Portret schilderen is misschien wel één van de lastigste onderwerpen om uit te voeren. In dit geval schilder je namelijk een model (persoon) na. De betreffende persoon neemt hierbij plaats op een stoel en houdt een bepaalde houding aan. Vaak heb je met het maken van een portret, behoorlijk wat uren nodig. Natuurlijk kan het model niet uren lang één en dezelfde houding aanhouden. Tijdens het schilderen is het daarom belangrijk om hiermee rekening te houden en dus meerdere pauzes in te lassen. Ook is het verstandig om alvorens een aantal foto’s te schieten van het model, zodat je deze als uitgangspunt kunt nemen. Vaak is het zelfs zo dat de meeste kunstenaars op basis van een foto een portret schilderij maken.

Intuïtief schilderen

In tegenstelling tot de andere schilderonderwerpen is het intuïtief schilderen compleet anders. Je schildert namelijk vanuit gevoelens, waardoor het schilderij een persoonlijk tintje krijgt. Daarnaast zijn er vaak geen herkenbare onderwerpen te herkennen in een intuïtief schilderij. Wel is het zo dat je bij deze manier van schilderen gewoon zelf mag bepalen welke materialen en middelen je wilt gebruiken. Zo kiezen kunstenaars er bijvoorbeeld voor om verschillende kleuren verf met de handen op het doek aan te brengen. Het eindresultaat is daarom ook niet echt belangrijk.

Abstract schilderen

Een abstract schilderij kent vaak meerdere vormen en kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vierkanten, cirkels en driehoeken. Naast deze vormen kun je ook gewoon spetters of vlekken maken op het doek. Een populaire manier van abstract schilderen is het smijten van de verf op het doek. Let op! Het is verstandig om het schildersdoek op de vloer te leggen met daaronder een paar oude kranten. Ook kun je het beste oude kleren dragen, want je zult ongetwijfeld verf op je krijgen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

wilfred

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief