Houten wanddecoratie; voor variatie en contrast in je interieur

Heeft jouw interieur een blikvanger nodig? Dan is een houten wanddecoratie een interessante maar ook erg mooie optie voor in huis. Hout is namelijk een veelzijdig materiaal met een warme en authentieke uitstraling, maar het is ook duurzaam en ecologisch gezien een erg milieubewuste keuze. Of je nu een modern interieur hebt, een traditioneel interieur of zelfs een industrieel interieur; je zal verrast worden over hoe hout in elke stijl valt in te passen. En het is dan ook geen wonder dat hout als decoratie steeds vaker opduikt in de kamers van Nederland.

De veelzijdigheid van hout

De reden waarom hout steeds meer gebruikt wordt als wanddecoratie, is omdat het zo veelzijdig is. Ten eerste zijn er verscheidene houttypes die je kunt gebruiken en deze hebben elk een ander uiterlijk, een ander karakter en een andere uitstraling. Daarnaast kan hout op veel verschillende manieren bewerkt worden. Het kan handmatig worden gesneden met reliëf en textuur, zodat je structuur kunt toevoegen aan je interieur. Ook kan het glanzend worden afgeleverd, of mat, en kan het zo bewerkt worden dat het er gebruikt en oud of juist glad en strak uitziet. Het is erg makkelijk om met hout te werken en je kunt ook zelf proberen een echt unieke houten wanddecoratie te creëren.

Moderne opties

Als jouw interieur modern is ingericht, dan betekent dit niet dat je geen houten muurdecoratie kunt vinden dat daarin past. Vandaag de dag zijn minimalistisch, vierkant en industrieel stijlen die je veel aantreft in de Nederlandse woningen, waarin hout een contrast oplevert dat zeker niet zal misstaan. Wat op dit moment erg populair is, zijn houten wereldkaarten voor aan de muur. Deze kunnen met een laser strak worden uitgesneden zodat je alleen de werelddelen aan de muur ophangt. Andere afbeeldingen zijn natuurlijk ook mogelijk, zoals van dieren, gebouwen of een foto die je zelf uitkiest. Laat je deze met een mooie laklaag afwerken, of je hangt hem een centimeter van de muur af, dan komt de afbeelding ook in een modern interieur echt tot leven.

Traditionele wanddecoratie

Natuurlijk is er ook voldoende keuze wat betreft houten wanddecoratie met een traditionele uitstraling. Een gezandstraalde afbeelding op oud steigerhout of drijfhout geeft de illusie dat je een antiek object in huis hebt gehaald. Een mooie tak, bewerkt en eventueel gelakt kan erg goed als hanger functioneren voor bijvoorbeeld sierraden of dassen. Met een houten tak of een boomstam aan je muur geef je je interieur een warme en natuurlijke uitstraling, vooral omdat je het hout in zijn originele vorm gebruikt. Het is natuurlijk ook erg mooi als je bijvoorbeeld een schitterende lijst bewerkt met whitewash en deze plaatst om een spiegel, oude foto of schilderij.

Voor elk interieur een passend object

Als jij hout mooi vindt maar je vraagt je af of dit in jouw interieur tot zijn recht zou komen, dan zal je dus niet teleurgesteld worden over de keuze die er is. Afbeeldingen kunnen worden gekozen op kleur en zo dus makkelijk één worden met het interieur. Anderen kiezen juist voor een houten wanddecoratie die de blik vangt van elke bezoeker en contrasteert met bijvoorbeeld het grijs van de industriële stijl. Wat je ook kiest, met een mooi vormgegeven en kwalitatief houten object aan je muur zal jouw interieur compleet zijn.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Freddy Schoppers

https://www.decoaction.nl

In de webwinkel van DecoAction kun je heerlijk rond gaan kijken. Je vindt hier de mooiste tuinaccessoires, woonaccessoires, wanddecoraties en deuraccessoires. Dus ben je op zoek naar een leuke aanvulling voor je tuin of voor iets leuks van binnen? Stop dan meteen met zoeken en raadpleeg de webwinkel van DecoAction want hier kun je dag en nacht terecht om te kijken. Je kunt hier voor jezelf veel leuke dingen aanschaffen, maar ook voor je beste vriend of vriendin kun je hier leuke dingen voor bijvoorbeeld een verjaardag of voor een andere gelegenheid. De voordelen van webwinkel DecoAction zijn groot, de prijzen zijn namelijk laag, er wordt snel geleverd en de klant staat hier centraal. Alle producten in de webwinkel zijn netjes geordend en er kan per categorie worden bekeken wat er zoal wordt aangeboden. Kijk daarom nu in de webwinkel van DecoAction en zeker weten dat je hier meteen gaat slagen. Dat wordt volop genieten als je eens een avondje online wilt gaan shoppen, want je raakt hier niet uitgekeken. Er komen met grote regelmaat nieuwe producten bij dus sla de webwinkel op onder je favorieten en neem hier regelmatig een kijkje.    

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief