Houten of plastic pallets, hoe valt de keuze voor u?

Traditioneel zijn houten (euro)pallets veruit het meest gebruikt voor goederentransport, maar de laatste jaren komen de plastic/kunststof steeds meer op. Wat zijn eigenlijk de voordelen van de verschillende soorten pallets en waarvan hangt de keuze af?

Houten Pallets
Er zijn meerdere goede argumenten om te kiezen voor houten pallets. De belangrijkste daarvan is uiteraard de prijs, die gemiddeld lager is dan die van een plastic of ijzeren pallet. In tegenstelling tot deze laatstgenoemde soorten, zijn houten pallets bovendien ook makkelijk te repareren. Als een van de planken of klossen is beschadigd, kan deze eenvoudig worden vervangen door hetzelfde van een soortgelijke onherstelbare pallet en als nieuw weer in gebruik worden genomen. Deze mogelijkheid tot recycling maakt de houten pallet dan ook een milieuvriendelijke keus met een lange levenscyclus.

Plastic pallets / kunststof pallets
Kunststof PalletsDe lichte, maar sterke plastic pallets / kunststof pallets waaronder exportpallets van The Plastic Pallets Company bieden veel voordelen bij verzending naar het buitenland. Zij hoeven geen speciale behandeling tegen ongedierte te ondergaan. Het gebruik van plastic pallets scheelt kosten én u vermijdt het risico dat bij vertraging het certificaat van de behandeling verloopt, waardoor uw zending het betreffende land niet binnenkomt.
In vergelijking met houten pallets is er bovendien geen kans op beschadiging van goederen door splinters of uitstekende spijkers.

Kunststof pallets hebben veel voordelen. Bovendien heeft u tegenwoordig keuze uit een groot aantal types en uitvoeringen. Om het logistieke proces vlekkeloos te laten verlopen én uit economisch oogpunt is het wel nodig om voor elke specifieke toepassing de juiste pallet te kiezen.

Al met al hangt het dus van het te vervoeren product en de bestemming af op welk type pallet u uw product wilt vervoeren. Houten pallets zijn het meest flexibel, maar zijn daardoor soms ook beperkt. Kunststof pallets zijn veelal wat productgerichter, maar moeilijker voor verschillende producten te gebruiken. Laat u gerust even informeren door een expert om erachter te komen wat voor u specifiek het beste is.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ruben Vermeer

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief