Hedendaagse kunst van Hollandse bodem in museum Tel Aviv

Vrijdag 10 april 2015, Amsterdam – Een hele eer is het voor de Nederlandse modeontwerpster Sabine Staartjes, sinds 26 maart is haar installatie SmartPhocus te zien in het Beit Ha’ir museum in Tel Aviv, Israël. Binnen het thema mode, technologie en virtualiteit, opent het museum een nieuw onderdeel van de lopende expositie ’Immersion’.

Waar slechts een klein aantal Nederlanders haar voor gingen is het nu de beurt aan modeontwerpster Sabine Staartjes om in dit befaamde museum haar werk te laten zien. Het project SmartPhocus dat zij voor de expositie Te[ch]x(t)iles voor het MOTI Museum in Breda ontwikkelde, was eerder al te zien in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam en de TU Delft.

Exposeren in een museum in Israël, dat had de Amsterdamse nooit verwacht: ‘Toen ik voor het eerst benaderd werd kon ik het niet direct geloven. De curator van het museum heeft mijn installatie gevonden via Google en wilde het super graag naar Israël halen. Dat is toch wel het grootste compliment dat je kunt krijgen. Ook heel toepasselijk voor deze installatie waarbij offline communicatie de boventoon voert, om dan online gevonden te worden’.

De SmartPhocus installatie is een antwoord op de irritatie voor het gebruik van de smartphone. De installatie bestaat uit twee grote kleurrijke winter jassen waarin twee mensen kunnen plaats nemen, elkaar kunnen ontmoeten en een gesprek kunnen hebben terwijl ze enkel elkaars hoofd kunnen zien. Communicatie staat centraal. Niet via een smartphone, maar zonder enige afleiding echt met elkaar communiceren. Doordat je echt op elkaar kan focussen creëer je een herinnering en dit zorgt ervoor dat je de ander onthoudt. De installatie is gemaakt van stof met een digitale print die gedetecteerd kan worden met de lens van een iPad. Door middel van augmented reality wordt op de iPad een nieuwe laag op de stof zichtbaar.

Sabine Staartjes ontwikkelde dit project samen met de TU Eindhoven en het Stimuleringsfonds voor de creatieve industrie. De SmartPhocus installatie is tot eind oktober te zien in het Beit Ha’ir museum in Tel Aviv.

Meer informatie: www.sabinestaartjes.com

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief