Gevel reinigen en impregneren

De gevel van een gebouw is het gedeelte van het pand dat van buitenaf zichtbaar is, behalve het dak. Met de voorgevel wordt de straatzijde van het pand bedoeld, overigens zijn ook de zijgevels en een achtergevel te benoemen. Over het algemeen bestaat een gevel uit steen, glas en hout. Desalniettemin kunnen de kozijnen ook uit aluminium, metaal of kunststof bestaan. De gevel is aan invloeden van het weer onderhevig, daarom is het verstandig om met regelmaat gevel reinigen te doen, of uit te laten voeren.

 

Gevel reinigen

Om een goede staat van het pand te behouden, is het van belang met enige regelmaat gericht onderhoud aan de gevel uit te voeren. Gevel reinigen is nodig voor zowel het aangezicht, als voor het aantasten van het pand. Bij een gemetselde gevel is het bijvoorbeeld van belang om het voegwerk frequent te reinigen. Indien het vochtwerk door aantasting niet goed meer afdicht, kan er vocht in het metselwerk trekken. Bij bevriezing en uitzetting zal dit direct schade veroorzaken in de gevel.

 

Impregneren

Sterk vervuilde gevels kunnen gereinigd worden, zodat ze er weer schoon uitzien. Het is ook mogelijk om gevels te impregneren met een vochtwerend middel, zodat er voor lange tijd geen vocht meer in de gevel kan trekken. Impregneren is het aanbrengen van een beschermlaag op de gevel, waardoor de gevel waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend wordt. Door impregneren zal de gevel beter bestand zijn tegen water, waardoor schimmel- en vochtproblemen niet meer aan de orde zullen zijn in het pand. Voordat de gevel geïmpregneerd wordt, zal hier eerst gevel reinigen aan vooraf moeten gaan om ervoor te zorgen dat er geen laag vuil tussen de gevel en de impregneer laag in zit.

 

Schoonmaakbedrijf R. de Jong

Voor het uitvoeren van goed gevel reinigen en impregneren, kunt u het best terecht bij een gespecialiseerd bedrijf. Schoonmaakbedrijf R. de Jong zit al tientallen jaren in het vak en weet als geen ander hoe gevel reinigen deskundig uit te voeren is.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alen Sirovica

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief