Gebruikers en retailers enthousiast over treatz

Schermafbeelding-2014-10-16-om-10.19.24

Op vrijdag 11 juli startte treatz met een pilot in het centrum van Amsterdam. Door het volgen van een uitgestippelde shoproute ontvingen gebruikers gepersonaliseerde productinformatie en exclusieve aanbiedingen op hun iPhone op het moment dat zij in de buurt waren van een aangesloten treatz winkel. “De app is super!”, vertelt een gebruiker. “Erg handig dat ik vouchers kan opslaan, zodat ik ze ook op een ander moment kan verzilveren of delen. En het is geweldig dat ik met treatz mijn vrienden kan verrassen, zo’n app bestond nog niet.”

De shoproute van ongeveer drie kilometer liep vanaf de Haarlemmerstraat door de Nieuwendijk en Kalverstraat naar de Utrechtsestraat. Om de app te gebruiken, moesten deelnemers de Bluetooth Low Energy (BLE) inschakelen. treatz maakt namelijk gebruik van iBeacons, een Bluetooth-technologie die binnen een straal van ongeveer 50 meter communiceert met iOS-apparaten. Voor de shoproute werden 21 iBeacons ingezet. Met dit aantal was het nog niet haalbaar om het klantgedrag optimaal inzichtelijk te maken. In de toekomst is dit met meer iBeacons wel mogelijk.

Ervaring winkeliers
Aan de pilot werkten 17 Amsterdamse winkeliers mee. Hun ervaringen zijn over het algemeen positief. JHP Fashion: “treatz is eenvoudig in gebruik, geen gedoe met kaarten of QR-codes. Nu kunnen wij potentiële klanten benaderen zonder uithangborden en raamposters, zelfs na sluitingstijd”. De Woonfabriek meldt: “Vouchers aanmaken gaat erg snel. We hadden helaas wel problemen met het koppelen van ons treatz account aan onze Facebook-pagina.” Dizzy Amsterdam vertelt dat zij de iBeacon eerst in de postbus hadden geplaatst, waardoor het signaal niet werkte. Nadat zij hierachter kwamen, werd het zendertje op een andere geschikte plek neergezet en konden gebruikers wel notificaties ontvangen.

Evaluatie door treatz
“Nadat de pers informeerde over onze app ontstond er een social media-explosie”, aldus Engelbert Laker van treatz. “Ook kregen wij enthousiaste reacties nadat wij te horen waren op radio AmsterdamFM. Dankzij alle publiciteit hebben wij mensen warm kunnen maken voor de shoproute en overige mogelijkheden die de treatz app biedt. Als start-up zijn wij dan ook blij met de huidige respons. Dat neemt niet weg dat er nog gewerkt moet worden aan enkele aspecten. Hier gaat ons team de komende periode hard mee aan de slag. Om het maximale uit de app te halen, is alle feedback welkom”.

Appdates voor gebruiker en retailer
treatz wil zowel consumenten als retailers zo goed mogelijk bedienen. Voor het optimaal functioneren van de app vindt er om de twee weken een update plaats. In de komende releases is de app ook beschikbaar voor Android-besturingssystemen en voor de aanschaf van gift vouchers voor derden. Houd alle appdates in de gaten via de website van treatz.

Voor meer informatie over de treatz app kunt u contact opnemen met Sandra Lopez Varela via sandra@treatz.me of 06-22870543.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sandra Lopez

http://www.treatz.me

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief