Elektrische fietsen nemen de Balearen

Als we slechts twee dagen geleden het hadden over de steun voor de aanschaf van elektrische fietsen in Castellón, dan spreken we vandaag over een volledige autonome gemeenschap. In dit geval stellen de Balearen voor dat de eilanden (nog meer) schoon zijn van vervuiling die wordt veroorzaakt door benzine- en dieselvoertuigen.

De regering van de Balearen heeft voorgesteld om te strijden tegen de verzadiging van auto’s die momenteel op de eilanden bestaat, vooral in Palma de Mallorca, en met dit doel zal het het gebruik van alternatieve en niet-vervuilende transportmiddelen, met name de fiets, aanmoedigen. Het zal dit ook doen met een reeks subsidies, zodat de burgers elektrische fietsen kunnen kopen.

We hebben het hier over een reeks subsidies die is opgenomen in het mobiliteitsplan 2019-2026 dat zojuist is gepresenteerd. Op dit moment is niet gedetailleerd hoe deze nieuwe subsidies zullen worden vastgesteld, maar het is toegewijd aan het promoten van het gebruik van de elektrische fiets door deze subsidies. Dit voorstel verschijnt in een reeks acties die tegelijkertijd zijn ontworpen om het gebruik van schone energie en alternatieve mobiliteit te bevorderen.

Om dit plan nog zinvoller te maken, is er ook een voorziening om het netwerk van oplaadpunten uit te breiden, hetzij via elektrische stations of via levenslange oplaadpunten. We vinden ook in dit nieuwe mobiliteitsplan de verplichting voor het openbaar bestuur om geleidelijk elektrische voertuigen op te nemen.

Volgens een studie die door de regering is uitgevoerd voorafgaand aan het opstellen van het mobiliteitsplan, is het vermeldenswaard dat amper 2 procent van alle reizen die dagelijks op de eilanden worden gemaakt, per fiets wordt gedaan, vanwege dit de bedoeling om dit middel te promoten. van transport en zijn gebruik te verhogen in de komende acht jaar. De eerste doelstelling is dat in het jaar 2026 het aantal verplaatsingen per fiets zal oplopen tot 9%.

Oorlog tegen verkeer (van voertuigen)

De groei in het gebruik van fietsen als een gebruikelijke manier van vervoer in de stad zal de gebruiksdichtheid van sommige straten in Palma verminderen. Het paradigma is dat van de taille. De gegevens die de overheid heeft laten zien dat in 2017 bijna 150.000 voertuigen deze weg gebruikten. De regering vertrouwt erop dat, dankzij de beperkende maatregelen, in het jaar 2026 de bezetting van de taille zal dalen tot 110.000, wat een vermindering van ongeveer 36.000 voertuigen betekent.

De wil van de regering is niet dat mensen ophouden met normaal te kunnen bewegen op de eilanden, maar dat ze het niet doen in een privévoertuig en hun toevlucht nemen tot alternatieve, schone en efficiënte mobiliteit.

30 km / u is de limiet

Een ander min of meer wenselijk voorstel, dat in het mobiliteitsplan wordt opgenomen, is de mogelijkheid om de snelheidslimiet in de stad te verlagen tot 30 kilometer per uur en 100 kilometer per uur in zogenaamde “gescheiden wegen”. Momenteel is in de stad de limiet 50 en in de gescheiden wegen is het 120 kilometer.

Als je op de Balearen woont en je overweegt om naar de elektriciteit te gaan, heb je nu geen excuses. Op deze manier verbetert u, naast de aanzienlijke besparingen in benzine of diesel, de toestand van de lucht, uw gezondheid en de eilanden.

Als je je elektrische fiets nog steeds niet hebt, bieden we je een online fietsenwinkel waar je de jouwe al kunt kopen. En, hé, als jouw ding niet de elektrische fiets is, kun je altijd een racefiets kiezen om rond je eiland of een mountainbike te gaan om de excursies met je partner of vrienden te doen.

Tot morgen met een ander artikel van je favoriete sport!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief