Een relatiegeschenk weggeven is effectiever dan tv commercials

De kracht van relatiegeschenken wordt onderschat
Een relatiegeschenk wordt namelijk meer gewaardeerd en is effectiever dan een tv reclame.

Ieder bedrijf heeft er mee te maken, bedenken op welke manier je het beste je (potentiële) klanten kunt bereiken. Er zijn veel verschillende communicatiemiddelen om uw doelgroep te bereiken, maar de kunst is om een middel te kiezen dat doeltreffend is en een juiste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Wat kiest u? Adverteren op websites of kranten, een billboard langs de autoweg, een televisie- of radioreclame of kiest u toch voor relatiegeschenken, zoals bedrukte pennen of aanstekers bedrukken.

Uit onderzoek blijkt…
Promotional Products Association International, dat de belangen van de relatiegeschenkenbranche behartigt in Amerika, heeft onderzoek gedaan naar het bereik en de kracht van promotionele artikelen. Uit het onderzoek blijkt dat televisie en online advertenties een groter bereik hebben dan relatiegeschenken, wat geen schokkende ontdekking is.

Echter uit het onderzoek komt verder naar voren dat het merk of de boodschap bij relatiegeschenken beter wordt onthouden dan bij televisiereclames of online advertenties. Sterker nog, 82,6 procent van de ontvangers van een relatiegeschenk herinnert zich de boodschap of het merk dat achter het relatiegeschenk zit. Bij televisiereclames is dit percentage 67,6 procent en bij advertenties in de courant slechts 60,2 procent. Daarbij komt nog dat relatiegeschenken in vergelijking met televisiereclames relatief goedkoper zijn.

Een relatiegeschenk blijft hangen
Het is echter wel essentieel om een passend relatiegeschenk te kiezen. Wil Michels legt in het boek ‘Communicatie handboek, 2010’ het positieve effect van relatiegeschenken uit. Volgens Michels blijven relatiegeschenken lang in de herinnering en zorgen deze voor een degelijk imago. Let op: daarom is het van groot belang om goed over de keus van uw relatiegeschenken na te denken. Een slecht relatiegeschenk blijft namelijk ook lang in de herinnering.

Van Helden Relatiegeschenken
Bent u op zoek naar goedkope of juist luxe promotie-artikelen ? Of bent u op zoek naar relatiegeschenken voor een specifieke doelgroep? Bij Van Helden relatiegeschenken bent u aan het juiste adres. Al meer dan 40 jaar is Van Helden een begrip in de wereld van bedrukte reclameartikelen en relatiegeschenken. Met meer dan 100 medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste ondernemingen op het gebied van reclame artikelen in Nederland en België.

Relatiegeschenk van de maand: September
De nieuwe Aanbieding van de Maand is een product wat in (bijna) ieder bedrijf gebruikt wordt en niet meer weg te denken is. We hebben het over het Snelbindmapje. Een Snelbindmapje is altijd handig om contracten, onderzoeken, aantekeningen of bijvoorbeeld rekeningen snel bij een te binden of om ze netjes te presenteren aan relaties of collega’s. En in de maand september zijn de Snelbindmapjes zelfs te bestellen met 25% korting! Bestel nu uw Snelbindmapjes niet vanaf € 0,09 per stuk maar vanaf 7 cent per stuk. Bedrukking op dit artikel is helaas niet mogelijk.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ruben Vermeer

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief