Een Djembe Workshop teambuilding biedt veel meer dan alleen samen trommelen.

haveFun5

Bevordert de samenwerking en communicatie van uw team op muzikale wijze.
Djembe teambuilding  is veel meer dan alleen  ‘samen trommelen’. Bij de teambuilding workshop ligt de nadruk op onderlinge samenwerking en communicatie. Teambuilding refereert aan een breed scala van activiteiten met als gemeenschappelijk doel het verbeteren van de teamprestaties. De djembe is als geen ander instrument geschikt om mensen met elkaar te laten samenwerken. Op ontspannen wijze wordt duidelijk wat teamgeest werkelijk inhoudt. Het spelen van de Afrikaanse ritmes is een vorm van communiceren waarbij de samenhang van de groep wordt benadrukt.  Er ontstaat een sterk saamhorigheidsgevoel door tijdens het spelen naar elkaar te luisteren.

Hoe werkt het?

Wij komen op locatie met voor alle deelnemers een originele Afrikaanse djembe en een ervaren instructeur. Bij grote groepen is er een extra begeleider aanwezig. In de workshop bespelen de deelnemers niet alleen de djembe’s maar ook de bastrommels (doundouns) en diverse andere percussie-instrumenten. De doundouns zijn het onmisbare hart van de Afrikaanse ritmes en de begeleiding zorgt voor een basisritme dat iedereen direct aanspreekt en uitnodigt om mee te trommelen.

Hoe verloopt een workshop djembe teambuilding?

Het doel is de deelnemers zoveel mogelijk zelf de regie in handen te geven en de rol van de workshopleider te minimaliseren. Na een korte inleiding over de achtergrond en traditie van de West-Afrikaanse muziek, starten we met de workshop. Met eenvoudige ritmische patronen wordt een muziekstuk met meerdere partijen opgezet.

*Uitleg en kennismaking met het instrument.
*Aanleren van twee begeleidingspartijen.
*Aanleren van een solo.
*Aanleren van een intro.
*Toevoegen diverse percussie-instrumenten.
*Korte pauze (in de pauze kan de groep afspreken hoe het muziekstuk uitgevoerd  gaat worden en de juiste mensen op de juiste plek zetten voor een optimaal resultaat).
* Finale waarin alle partijen samenkomen.

De workshop is  geslaagd als de groep zelf het ingestudeerde stuk kan uitvoeren zonder, of met heel weinig,  interventie van de workshopleider.

Extra’s

Wij decoreren de ruimte gratis d.m.v ons Afrikaanse decor en diverse accessoires.

Kijk voor alle informatie op : Djembe Workshops.nu

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

marja van leeuwen

http://www.djembeworkshop.nu

Marja is al op zeer jonge leeftijd  begonnen met muziek maken. Zeer onder de indruk van de bekend flamenco gitarist Paco Peña was de keuze voor haar eerste instrument snel gemaakt, de gitaar. Na enkele jaren stapte ze over op piano.  Een mooi instrument maar ook daarin vond zij niet haar echte passie. De ommekeer kwam in 1999 toen ze als percussioniste van de zanggroep Nexus een djembe kado kreeg. Ze nam haar eerste djembe lessen bij Victor Sams en het was meteen raak. Tijdens haar studiereizen naar Guinee, de bakermat van de djembe muziek, leerde ze de betekenis kennen van de Afrikaanse muziek en zijn traditionele achtergrond. Haar grote voorbeeld en leermeester was (en is) grootmeester en virtuoos op de djembe Famoudou Konate. Verder volgde ze lessen van Nansady Keita, Ponda O'Brian en  Ousman Seye, begeleide danslessen voor Michael Agbodo en trad op met o.a Victor Sams en Ibu Sylla.Enige tijd later starte ze met het doorgeven van haar passie als djembe docente. In September 2009 werd Maryamma Djembe Workshops in het leven geroepen.Dat was een goede stap, de 25 djembes en de oude stationwagen waar ze mee begon waren snel verleden tijd. De afgelopen jaren verzorgde zij honderden workshops voor de meest uiteenlopende gezelschappen in Nederland en Belgie. Haar grote kracht is haar aanstekelijke enthousiasme en de humorvolle manier waarop zei de workshops geeft. Op creatief gebied heeft ze ook niet stilgezeten.Wat haar ogen zien kunnen haar handen maken. In opdracht schilderde ze boerderijen op melkbussen en maakte ze schilderijen van koeien. Verder heeft ze alles wat er op creatief gebied te doen is wel een geprobeerd. Creatief recyclen is de laatste 'hobby' die erbij gekomen is. Inmiddels zij de recycel workshop van Maryamma ook een begrip.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief