Diverse horecataxaties

Vignet_horecazaken

Horecamakelaar en horecataxaties.
Taxatie in de horecabranche worden meestal gedaan door een horecamakelaar. Horecataxaties zijn in diverse soorten te onderscheiden, zoals taxatie van een horecapand, van een horecabedrijf en van de horeca-inventaris. Er zijn meerdere horecataxaties mogelijk, zoals de huurwaarde van een horecapand. Hier bespreken we er echter de eerstgenoemde drie.
Taxatie horecapand.
Bij deze taxatie wordt de waarde van het pand waarin een horecabedrijf is gevestigd getaxeerd. Bij de berekening maakt de horecataxateur gebruik van gegevens van panden uit de omgeving. Niet elke horecamakelaar heeft deze regionale cijfers tot zijn of haar beschikking. Het advies is een dergelijke taxatie te laten uitvoeren door een landelijke horecamakelaar of een NVM-makelaar.
Taxatie horecabedrijf.
Hier wordt het bedrijf op zijn waarde in het economische verkeer getaxeerd. Uitgangspunt zijn de financiele gegevens, bijvoorbeeld de jaarstukken met daarin winstcijfers en vooral cashflow. Makkelijk gezegd, er wordt bepaald wat de overnameprijs op enig moment zou moeten zijn, zodat u in de komende vijf jaar dit bedrag kan terug verdienen.
Een veelvoorkomende taxatie van de waarde van een (horeca-)bedrijf is de DCF-methode. Hierin wordt aan de hand van de jaarstukken een toekomstige cash flow (Discounted Cash Flow) bepaald. Deze cash flow voor de komende vijf jaar is de basis voor de waardebepaling.
Bij overname horecabedrijf is deze taxatie van belang.
Taxatie inventaris.
De taxatie van de horecainventaris spreekt eigenlijk voor zich. Toch zijn er verschillende waarden te onderscheiden, bijvoorbeeld dagwaarde, balanswaarde en vervangingswaarde. De verzekering zou om een dergelijke taxatie kunnen vragen; stem wel goed af met de horecataxateur wat precies verlangd wordt.
Slotwoord.
Omdat er diverse horecataxaties mogelijk zijn, is het nuttig vooraf de opdracht aan de horecataxateur goed door te nemen. Ook heeft elke makelaar, horecamakelaar of taxateur zijn eigen specialismen. Daarom, alvorens contact op te nemen met een partij die u een taxatie wil laten uitvoeren, weet goed wat u van de horecataxateur wilt.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Horecamakelaar-EU

Horecamakelaar-EU

http://www.horecamakelaar.eu

Horecamakelaar EU. Makelaar en taxateur voor de horeca.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief