De Haagse kust steeds meer duurzaam

Vijfde locatie laat zonnepanelen installeren

 

Anderhalf jaar geleden klopte Yannick de Jager aan bij het Haagse Energy Guards. De zevenvoudig Nederlands kampioen surfen met een echt ‘groen hart’ heeft als droom een duurzame kustlijn met enkel duurzame strandtenten. Yannick ziet het liefst heel de Nederlandse kust duurzaam, maar weet dat er ergens een begin moet worden gemaakt. Yannick ziet daarom een duidelijke voorbeeldfunctie voor de strandtenten, zij moeten het immers hebben van de zon en natuur. Samen met Energy Guards zijn ze dit gedachtegoed gaan uitrollen langs de Haagse kust. Inmiddels is de vijfde duurzame locatie voorzien van zonnepanelen.

 

De eerste strandtent aan de Haagse kust met zonnepanelen en een groen dak was de Bunea Vista Beach Club. Zij zagen al gauw in dat wat Yannick en Energy Guards nastreefden ook echt belangrijk is. De Buena Vista Beach Club schafte 12 zonnepanelen en een groen dak aan. De toenmalige wethouder van duurzaamheid, Rabin Baldewsingh opende de installatie samen met Yannick de Jager.

 

Later dat jaar volgde Beachclub Indigo. Zij gingen over tot de aanschaf van een groen dak. Om een groter bereik te creëren besloot Energy Guards de campagne te vervolgen onder het motto: “Samen voor een duurzame kust”.

In 2014 volgenden eerst de Kwartel op het zuiderstrand, surfles.nl op het Noorderstrand en vorige maand installeerde Energy Guards zonnepanelen op het dak Mr. Seafood, de eerste permanente horeca locatie met zonnepanelen op de boulevard.

 

De campagne “Samen voor een duurzame kust” is een succes, maar volgens Yannick zijn we zijn er nog lang niet. Zijn droom bestaat uit meer dan het verduurzamen van alle strandtenten. Daarom benadrukt hij dat iedereen zijn steentje kan bijdragen door rommel op te ruimen als je het strand verlaat, zuinig om te gaan met energie en je eigen woning te verduurzamen.

 

Energy Guards is een Haagse onderneming die inmiddels in heel de randstad actief is en een tweede locatie in Amsterdam heeft. Jaarlijks plaatsen zij honderden zonnepanelen, duizend m2 groen dak, en honderden m2 dubbel glas en vloer- en dakisolatie. In eigen beheer is een app ontwikkeld die inzicht geeft in verbruik en besparingen. Energy Guards heeft als slogan: Besparen terwijl u verduurzaamt. Verduurzamen is hard nodig, maar levert u op termijn altijd meer op dan de investering waard was. Ze zijn actief in de particuliere en de zakelijke markt.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Energy Guards

http://www.energyguards.nl

Besparen terwijl u verduurzaamt, dat is ons motto.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief