De grote voordelen van het gebruik van een fiets

Hoewel we nog een lange weg te gaan hebben om fietsen een transportmiddel te maken, zijn er in Spanje al bijna vier miljoen mensen die fietsen gebruiken om door de stad te reizen.

Met het verstrijken van de tijd passen steeds meer steden zich geleidelijk aan aan hun infrastructuur aan en voegen meer kilometers fietspaden en parkeerplaatsen toe om deze optie een meer wijdverspreide realiteit te laten worden.
Er zijn meer dan honderd steden over de hele wereld waar fietsen een groot deel van het landschap bezetten en zelfs het belangrijkste vervoermiddel zijn van een zeer belangrijk percentage van de bevolking. We hebben het over steden als Amsterdam of Berlijn, die daar een duidelijk voorbeeld van zijn. Zelfs met de kou en de maandenlange sneeuw hebben veel inwoners van deze steden hun fietsen thuis en gebruiken ze bovendien elke dag.

In veel gevallen besluiten gezinnen met kinderen om hun auto op de fiets te veranderen, met speciale stoelen en trolleys voor kinderen die aan de fietsen kunnen worden toegevoegd om de kleintjes te verdrijven. En het is dat het implanteren van deze gewoonte van slechts klein voordeel voor iedereen kan brengen.
Het is vrij duidelijk dat het gebruik van de fiets de niveaus van vervuiling in de lucht vermindert, waardoor het de meest duurzame optie is. Bovendien verbruikt het geen aardoliederivaten. De fiets helpt ook geluidsoverlast te verminderen. Motorvoertuigen genereren 80% van het omgevingslawaai in steden, met aantallen die de door de WHO aanbevolen maximumwaarden ver overschrijden.
Hoewel we ons niet bewust zijn, veroorzaakt de geluidshinder, het lawaai van de steden ernstige gezondheidsproblemen voor de bewoners. Naast ernstige hoofdpijn, verhoogde stress en problemen met inslapen, kan dit ook leiden tot hart- en hormonale stoornissen.
Veiligheid, allereerst
Voor steden om regelmatig het gebruik van fietsen te krijgen, is het van essentieel belang om verkeersveiligheidseducatie te creëren onder de bevolking die een veilige coëxistentie tussen motorvoertuigen, voetgangers en fietsen mogelijk maakt. Vooral moeten de auto’s leren om hun snelheid te matigen, zodat deze co-existentie de best mogelijke is, die tegelijkertijd een vermindering van het aantal verkeersongevallen zal vergemakkelijken. Aan de andere kant is het handig om in die zin te onderstrepen dat hoewel a priori fietsen veel kwetsbaarder lijken dan auto’s en motorfietsen, het aantal ongevallen aanzienlijk kleiner is, met een aandeel van 2 fietsongelukken per 100 van hen. auto.

Investering en spaargeld

De cijfers spreken voor zich en dat is dat we 30 keer minder op een fiets zitten dan in een auto. We besparen niet alleen de kosten van uw aankoop, maar ook uw onderhoud. Laten we kijken waar we kijken, de fiets zal altijd efficiënter zijn en het gebruik ervan veronderstelt een zeer superieure besparing in alle opzichten, en het verschil is echt aanzienlijk. U bespaart energie, bespaart op bouwkosten, bespaart brandstof en, zoals gezegd, bespaart u op aankoop en onderhoud.

Jouw stad, nu groter

Qua ruimte zijn de gegevens gewoonweg verwoestend omdat fietsen, zoals duidelijk is, vijf keer minder ruimte innemen dan een auto. Aan de andere kant helpt het feit dat motorvoertuigen in steden gereduceerd worden niet alleen om de ernstige verkeersproblemen die de meeste steden dagelijks tegenkomen, te verbeteren, maar vermindert ze ook de algehele stedelijke stress door een omgeving te creëren veel aangenamer, schoon, met meer blije en communicatieve burgers met meer ruimtes van samenleven en mooiere steden.

Sport

Natuurlijk is trappen een geweldige manier om weer in vorm te komen. Het gebrek aan tijd is, in het algemeen, een van de redenen waarom velen dagelijks lichaamsbeweging opzij laten. We brengen veel uren door op ons kantoor achter onze computer en op al deze uren moeten we de reistijden toevoegen, die in grote steden, of dat nu privévervoer of openbaar vervoer is, meestal behoorlijk lange tijden zijn. Als we de fiets elke dag zouden gebruiken om naar het werk te gaan, zouden we dit probleem helpen oplossen. Tijdens het trappen mobiliseren we grote spiergroepen van het lichaam en bovendien, wanneer het op regelmatige basis wordt gedaan, helpen we om het hart en de ademhalingsfrequentie te verbeteren.

De technologie tot uw dienst

Het enige nadeel dat we vinden in fietsen van alle leven in het gezicht van deze hete zomerdagen met hoge temperaturen is ongetwijfeld zweet. Om dit mogelijke probleem op te lossen zijn er de bekende elektrische fietsen, een optie die door zijn eigen gewicht een vervoermiddel is geworden dat comfortabel, leuk en even respectvol is voor de omgeving.

Als u uw fiets wilt hebben en uw steentje wilt bijdragen om uw stad te helpen veranderen terwijl u fit wordt, kunt u uw elektrische of conventionele fiets meenemen in de Helliot Bikes online fietswinkel.

Haal vandaag nog de uwe en laat de toekomst beginnen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief