De gevaren van een espressomachine

PERSBERICHT

De gevaren van een espressomachine

Sneek, 11 maart 2015

Wat veel koffieliefhebbers niet beseffen is dat koffie- en espresso apparatuur een ophoping van schadelijke bacteriën kunnen bevatten. Dit wordt veroorzaakt door de combinatie van heet water, achtergebleven koffie en het niet goed schoonmaken na gebruik. De bacteriën kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en zullen de levensduur van de machine verkorten. Vaak is het al zichtbaar aan een minder mooie crème laag op de koffie. Veel gebruikers van espressomachines ervaren dat de koffie na verloop van tijd minder smaakvol is geworden dan toen de machine nieuw was. Daarnaast loopt de koffie minder snel door. Plaatsen waar warmte, vocht en voedsel met elkaar in contact komen zijn een voedingsbodem voor bacteriën. Deze vermenigvuldigen zich snel en zorgen dat de apparatuur minder goed functioneert. Dit kan zonder veel moeite voorkomen worden!

Door het periodiek schoonmaken van de koffiemachine zal deze in goede conditie blijven en daardoor altijd perfecte koffies maken. Het uitstellen van het onderhoud wordt zelfs door fabrikanten zeer sterk afgeraden en kan tot gevolg hebben dat de garantie vervalt.

Eccellente.nl is marktleider voor onderhoudsproducten voor alle merken koffie- en espressomachines. Jelte Drijfhout, medewerker Eccellente, legt uit dat het onderhoud helemaal niet veel hoeft te kosten: ‘Door goedkopere alternatieven te gebruiken voor het reinigen en ontkalken van de koffiemachine kunt u veel geld besparen. Fabrikanten vragen hoge prijzen voor ontkalkers en reinigingstabletten. Dit terwijl de producten zeer essentieel zijn voor de machine. Wij hebben daarom jaren geleden al een beter en voordeliger alternatief gemaakt – de Eccellente snelontkalker. Onze klanten gaven aan dat ze ook graag een goedkopere reinigingstabletten willen omdat deze erg duur zijn. Daarom hebben we onlangs de Eccellente reinigingstabletten laten ontwikkelen’. De reinigingstabletten worden in dezelfde fabriek geproduceerd als Siemens, Bosch en Philips Saeco. Hierdoor kan Eccellente gelijke kwaliteit leveren voor een lage prijs. De reinigingstabletten verwijderen koffievetten en andere vervuilingen op een biologische en veilige manier uit de machine.

Om het u makkelijk te maken hebben wij een onderhoudschecklist opgesteld.

Na gebruik of wekelijks – Doorspoelen melksysteem; drooghouden buitenkant machine; lekbak en

koffie residubak legen; afspoelen zetgroep

Tweewekelijks – Reinigen met Eccellente reinigingstabletten

Maandelijks – Ontkalken met Eccellente snelontkalker

Halfjaarlijks – Melkslang vervangen bij machines met cappuccino functie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

J Drijfhout

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief