Contargo: meer treinen, meer vracht

Contargo breidt vervoer per spoor tussen Boven-Rijn en Rotterdam uit

Vanaf 19 september 2016 rijdt Contargo vanaf Basel/Weil met drie extra treinen van en naar Rotterdam. Daarmee breidt de onderneming haar bestaande spoorvervoer naar de westelijke havens uit.

Tot nu toe stonden er op de dienstregeling van Contargo AG in Basel per week drie treinen naar Rotterdam en drie naar Antwerpen. “Dankzij de uitbreiding van ons spoorwegaanbod worden wij flexibeler en kunnen wij nog beter op de wensen van onze klanten inspelen,” zegt Holger Bochow, manager Contargo AG Basel. “Nu rijden wij per trein zes keer per week naar Rotterdam en drie keer naar Antwerpen, naast onze vertrouwde binnenscheepslijnen in deze zeehavens.” Deze extra treinen vertrekken telkens op dinsdag, donderdag en zaterdag vanuit Weil.

Contargo AG in Basel beschikt over een trimodale terminal, waar naast standaard containers ook gevaarlijke stoffen en reefers worden overgeslagen. Voor het vervoer van de containers wordt het nauw verweven transportnetwerk van Contargo met binnenschepen en treinen gebruikt.

De vestigingsplaats in Basel behoort tot Contargo Zuid, een conglomeraat van de Contargo-terminals in Basel, Ottmarsheim, Straatsburg en Weil am Rhein. Samen bieden deze in de drielandenregio trimodale transporten aan, maar ook alle noodzakelijke diensten die met het containervervoer samenhangen.

Over Contargo

Met een jaarlijks transportvolume van 2,3 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming beschikt in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië over 25 containerterminals. Op nog eens zeven locaties in Duitsland, Nederland en België is Contargo met een kantoor vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 868 medewerkers realiseerden in 2015 een jaaromzet van 405 miljoen euro.

Contactpersoon bij Contargo: Heinrich Kerstgens, Contargo GmbH & Co. KG, Rheinkaistraße 2, D – 68159 Mannheim, tel.: +49 621 59007 184,

hkerstgens@contargo.net

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief