Concert Patch Adams staat in teken van Huntington

“Patch Adams” staat in het teken van Huntington – Familie Desmet

Symfonieorkest Orchestra Twente & Choir Twente geven op 10 juli 2016 het concert “Patch Adams” in het Muziekcentrum Enschede. Het project “Patch Adams” is op initiatief van dirigent Monique Kokkeler. Het concert is vernoemd naar de waargebeurde film “Patch Adams”. In de film worden wensen van zieke mensen vervuld. Wij willen een steentje bijdragen aan de wens van de familie Desmet uit Overdinkel.

Recent heeft de familie gehoord dat ook hun derde kind de juveniele vorm van Huntington heeft. De ziekte Huntington is ALS, Parkinson en Alzheimer in één. Er bestaat nog geen geneesmiddel om de ziekte te behandelen.

Dinsdag 21 juni 2016 is Giuliano Desmet overleden. De ziekte van Huntington is een slopende hersenziekte, die maar weinig voorkomt. Zeker bij kinderen. In februari dit jaar vertelde Claudia Desmet aan RTV Oost dat haar gezin drie keer is getroffen. Ook zoon Damiano en dochter Serena hebben de vreselijke ziekte. Familie Desmet is in actie gekomen om geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn, samen met het Campagneteam Huntington. De wens van familie Desmet is om geld in te zamelen voor de Stichting Huntington. Aan het einde van het concert is er een collecte. De opbrengst van de collecte gaat naar het Campagneteam Huntington.

Orchestra Twente & Choir Twente zullen filmmuziek en popmuziek ten gehore brengen, waaronder : Star Wars, Back to the future, Gabriella’s Song, Amazing Grace, Nothing else matters, Eye of the Tiger en Pride, in the name of love. Orchestra Twente bestaat uit 50 professionele musici en geven concerten op projectbasis. Tevens wordt er medewerking verleend door Zangeres Yvette Wunderink, zanger Daan Smits en Annemieke van Doesburg. Dit onder leiding van dirigent Monique Kokkeler. Het wordt een spectaculair concert dat u niet mag missen.

Op het concert zal AMC–onderzoeker Eric Reits spreken over de ziekte van Huntington. Eric Reits kwam in 2004 voor het eerst met de ziekte in aanraking toen hij voor een congres in de VS was en geconfronteerd werd met Huntingtonpatiënten. Het maakte zoveel indruk op hem dat hij besloot zich volledig op deze ziekte te richten. Melanie Kroezen zal op het concert spreken over het Campagneteam Huntington. We hopen op een volle zaal, om zo de familie Desmet een hart onder de riem te steken. Het concert vindt plaats in het : Muziekcentrum Enschede Zondag 10 juli 2016 Aanvang 15.00 uur. Kaarten : € 15,00 p.p. Zangeres : Yvette Wunderink Zanger : Daan Smits Doedelzak : Annemieke van Doesburg Dirigent Orchestra Twente & Choir Twente : Monique Kokkeler Kaarten kunt u bestellen via : Info@OrchestraTwente.nl. Zie voor meer informatie : www.OrchestraTwente.nl

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Monique kokkeler

http://www.orchestratwente.nl

Dirigent orchestra twente

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief