Compuware lanceert gratis native Mobile Application Monitoring Service

Mobiele APM-dienst combineert crash, performance en business analytics in één gebruiksvriendelijk systeem 

Amsterdam, 3 april 2013 – Compuware kondigt de gratis Compuware APM Mobile Application Monitoring Service aan, een oplossing die crash, performance en business analytics voor native mobiele applicatie combineert. Compuware is een pionier in mobiele APM en leverde drie jaar geleden de eerste oplossing. De nieuwe gratis oplossing biedt teams die werken aan mobiele applicaties de mogelijkheid de time-to-market van nieuwe applicaties te verkorten, terwijl een goede ervaring voor eindgebruikers wordt gegarandeerd. Wie zich registreert via de website van Compuware krijgt direct toegang tot de oplossing.
 
Beheren mobiele applicaties
Compuware Mobile Application Monitoring Free Edition is een SaaS-oplossing die mobiele performance monitort vanuit het perspectief van eindgebruikers. Dit geeft organisaties de mogelijkheid te analyseren wie de mobiele applicaties gebruiken, de performance per apparaat en browser in kaart te brengen en de impact van eigenschappen van een apparaat zoals signaalsterkte, batterijduur en opslagruimte inzichtelijk te maken. Deze features worden geleverd met een geïntegreerde crashdetectie en -diagnostisering. Dit biedt IT-professionals de mogelijkheid proactief performanceproblemen aan te pakken en zakelijke resultaten te maximaliseren. Dit is met het oog op de explosieve groei van mobiele engagement van groot belang.
 
Crash, performance en business analytics
“Onze klanten vertellen ons dat zij een betere oplossing nodig hebben om mobiele applicaties te beheren. Zij zijn begonnen met crashanalytics, maar hebben door het mainstream worden van mobiele applicaties inmiddels behoefte aan crash, performance en business analytics in één eenvoudig te gebruiken oplossing”, zegt Steve Tack, vice president productmanagement bij Compuware APM. “Doordat mobiele applicaties meer geïndustrialiseerd worden, zoeken operationele, business en ontwikkelteams de drie dimensies in één enkele Mobile APM-oplossing.
 
Mobile Application Monitoring Free Edition biedt de volgende mogelijkheden:

    Daadwerkelijke ervaringen van eindgebruikers vastleggen: Compuware APM Mobile Application Monitoring Free Edition is een oplossing die applicatiegebruik, -performance, -beschikbaarheid en zakelijke informatie monitort en tegelijkertijd crashes detecteert en vastlegt, gecombineerd in één pakket. Met de Free Edition kunnen bedrijven alle aspecten van een iOS- of Android-app in enkele minuten monitoren.
    Gebruik van mobiele applicaties inzichtelijk maken: De oplossing houdt het aantal gebruikers en hun applicatiesessies bij met informatie over de geografische locatie van gebruikers, het gebruikte apparaat en de netwerken waarmee de gebruiker verbinding maakt. Organisaties krijgen hierdoor het inzicht die zij nodig hebben om hun applicaties te optimaliseren en betere bedrijfsresultaten te behalen.
    Beschikbaarheid meten en rapporteren: De oplossing maakt inzichtelijk of een applicatie stabiel en consistent beschikbaar is. Bedrijven weten hierdoor zeker dat hun applicatie altijd beschikbaar is op het moment dat de klant deze wilt gebruiken.
    Performance van mobiele applicaties monitoren: Free Edition meet de performance van mobiele applicaties rechtstreeks op mobiele apparaten om de impact van slechte prestaties op eindgebruikers inzichtelijk te maken. Hierbij worden gedetailleerde performance trends en patronen over langere tijd opgesteld.
    De bron van crashes en foutmeldingen isoleren tot één regel met code: De oplossing legt iedere crash of foutmelding waar eindgebruikers mee te maken krijgen vast en analyseert deze. Door crashes nauwkeurig te onderzoeken wordt duidelijk wat er op het apparaat gebeurde ten tijden van de crash. Daarnaast kan kritieke informatie worden bekeken zoals het besturingssysteem, de provider, geografische locatie, inhoud van de batterij, andere applicaties die actief waren en de specifieke regel met code die tot problemen heeft geleid.

“We gebruiken Compuware’s Mobile Application Monitoring-oplossing sinds 2012 met groot succes. Daarvoor hadden wij geen end-to-end inzicht in de performance vanuit het perspectief van eindgebruikers. Het oplossen van problemen was hierdoor absoluut een uitdaging”, zegt CTO en medeoprichter van runtastic, Christian Kaar. “Door de combinatie van crash, performance en business analytics kunnen we problemen sneller oplossen met behulp van één enkele oplossing”. runtastic is leverancier van apps, hardware en online diensten die data over fitnessactiviteiten en de gezondheid van gebruikers meet, vastlegt en analyseert. Ruim 22 miljoen mensen hebben de mobiele applicaties van runtastic gedownload.
 
Organisaties die direct toegang willen krijgen tot Compuware APM Mobile Application Monitoring Free Edition kunnen zich op de website van Compuware registereren.

Over Compuware
Compuware APM® is de meest vooruitstrevende oplossing binnen de IT voor het optimaliseren van de prestaties van web-, non-web-, mobiele, streaming- en cloudapplicaties. Gedreven door de beleving van de eindgebruiker (end-user experience), biedt Compuware APM als enige een geïntegreerde APM oplossing over de gehele Application Delivery Chain – vanaf de server via de netwerken tot in de browser. Compuware APM helpt klanten proactief problemen op te lossen, resulterend in een hogere klanttevredenheid, versnelt time-to-market voor nieuwe applicatiefunctionaliteiten en vermindert de applicatiebeheerkosten door snellere analyses en geavanceerde APM automatisering.
 
Met meer dan 4,000 APM klanten wereldwijd, wordt Compuware in het “Magic Quadrant for Application Performance Monitoring” rapport als leider gezien. Lees hier meer over Compuware’s leiderschap in de APM markt, klik hier.
 
Of volg ons op:
Twitter – Compuware 
YouTube – Compuware 
Facebook
APM Blog 
 
Compuware, levert software, experts en best practices waarmee technologie en applicaties beter presteren en meer waarde toevoegen aan de business. De oplossingen van Compuware zorgen ervoor dat bij wereldwijd toonaangevende bedrijven de meest belangrijke technologieën optimaal presteren, waaronder 46 van de top 50 Fortune 500 bedrijven and 12 van de top 20 meest bezochte U.S. web sites. Kijk voor meer informatie op de website van Compuware.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief