Change the world sleeping, zo makkelijk is het.

In 2012 heeft Yumeko tenminste 6000 liter gevaarlijke pesticiden en chemicaliën bespaard. Door in al haar bed- en badgoed alleen gebruik te maken van gecertificeerd biologisch katoen is deze verantwoorde mijlpaal behaald. 

Meest vervuilende gewas

Gewoon katoen is het meest vervuilende gewas op aarde. Bijna 25% van alle bestrijdingsmiddelen wordt namelijk gebruikt op katoen. Hierdoor liggen jaarlijks meer dan 1 miljoen boeren in het ziekenhuis met pesticide vergiftiging.

Bij de teelt van biologisch katoen wordt geen gebruikt gemaakt van kunstmest, chemische bestrijdings- en ontbladeringsmiddelen. Veel van deze middelen zijn kankerverwekkend en verstoren de hormoonhuishouding. Dit geldt ook voor de vele chemische stoffen die worden gebruikt tijdens het wassen, kleuren, bleken en bijvoorbeeld strijkvrij maken van het katoen.

Faire omstandigheden

Naast deze milieubesparende maatregelen zorgt de gecertificeerde katoen van Yumeko ook voor de boeren, arbeiders en hun families. Zij werken allen onder faire omstandigheden en krijgen hiervoor een fair salaris. Ook verderop in de keten, in de bedrijven waar kleding en bijvoorbeeld ons bedlinnen worden gemaakt, zorgt de Fairtrade certificering voor vele voordelen voor de werknemers. Denk daarbij aan een 48 urige werkweek, goed verlichte en veilige werkplekken, goede (vegetarische) lunch, ziektekostenverzekering en er is zelfs een crèche aanwezig. Hoe belangrijk deze omstandigheden zijn heeft het vreselijk ongeluk in Bangladesh deze maand wel aangetoond. Fairtrade zorgt hier voor controle in de hele keten, van katoenplant tot eindproduct.

Miljoenen liters water

De gehele productieketen van Yumeko houdt ook rekening met mogelijke vervuiling van water. Omdat er bij de productie van het katoen geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden en chemicaliën, vloeit er ook geen gif het grondwater in. Bij de productie van conventioneel katoen wordt veel water verspild. Voor het telen van biologisch katoen wordt gebruik gemaakt van betere irrigatiemethoden waardoor veel minder water wordt verbruikt.

Beter voor de dieren

Ook de dieren krijgen aandacht van Yumeko. Bij alle producten wordt gelet op het welzijn van de dieren. Door dit beleid voorkomen we grove schendingen van dierenrechten en daarmee hebben onze producten bijgedragen aan een vrolijk bestaan van honderden schapen die een beter leven hebben en is voorkomen dat er tienduizenden ganzen levend geplukt worden in China. Het dons van Yumeko is afkomstig van Nederlandse eenden die onder goede omstandigheden op een eendenfarm op de Veluwe leven. Ook de schapen van Yumeko zijn blije schapen. Ze lopen lekker buiten in de wei, worden op zorgvuldige wijze geschoren en ze worden niet preventief geënt.

 

Lees het gehele impact report op: http://www.yumeko.nl/blog/2013/05/yumeko-impact-report/

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Jade Dekker

http://www.yumeko.nl

Wij zijn het duurzame alternatief als het gaat om lekker slapen en baden. De groene keuze in kussens, dekbedden, beddengoed, handoeken, dekens en badmatten. We gebruiken alleen de mooiste en lekkerste, natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit. Met een eco- en/of fairtrade certificaat. Bovendien willen we niet duurder zijn dan producten van vergelijkbare kwaliteit die niet eco zijn. Dat kan omdat we voornamelijk online verkopen.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief