BTW voor fietsen in Europa kunnen dagen geteld worden

Vandaag hebben we het over nieuws dat ons heeft bereikt en verrast ons met betrekking tot de wereld van het fietsen, niets minder dan de afschaffing van de BTW in de wereld van het fietsen, met enkele “controversiële” uitzonderingen.

Het is waar dat we ons aanmelden voor alles wat te maken heeft met de daling van de prijzen, en nog meer dus we hebben het over nul-emissie producten zoals de wereld van de fietsen, en dat is dat de BTW op fietsen zou kunnen hebben zijn dagen geteld in de Europese Unie, omdat we overwegen de mogelijkheid van het elimineren van het, hoewel zoals we al zeiden, met uitzonderingen.

Welke fietsen zouden nog BTW hebben?

Niets minder dan elektrische fietsen, in het gezicht van die we onszelf allemaal dezelfde vraag En waarom? Als ze niet vervuilen….. Toch? Nou ja, dat is vandaag de dag een onbeantwoorde vraag, want ondanks het goede en grote initiatief van de Europese Commissie, worden we geconfronteerd met deze zeldzame uitsluiting.

Geconfronteerd met deze beslissing, waarbij elektrische fietsen als motorvoertuig zijn geclassificeerd, hebben verschillende organisaties, zoals de Europese Fietsersfederatie en de Europese Confederatie van de Fietsindustrie, opmerkingen gemaakt over de volgende punten, waaruit hun duidelijke discrepantie blijkt:

“Elektronische fietsen zijn, samen met het vervoer dat wordt aangedreven door brandstof, olie en gas, ingedeeld als goederen waarvan de verkoop zal worden onderworpen aan het normale BTW-tarief van ten minste 15%. Dit is een reden tot bezorgdheid, want elektrische fietsen hebben veel sociale en milieuvoordelen. Als duurzame, niet-vervuilende vervoerswijze kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan de verwezenlijking van de milieu- en vervoersdoelstellingen van de EU.

Daarom kon deze afschaffing van de BTW alleen worden toegepast op gewone fietsen, d.w.z. fietsen zonder motor. En wees voorzichtig, want deze overeenkomst maakt het voor elk land van de Europese Unie mogelijk om zijn eigen beslissing te nemen over het al dan niet afschaffen van de BTW op deze fietsen. Wat betreft het opzijzetten van elektrische fietsen, wordt gevreesd dat, rekening houdend met de hoge prijs van het kopen van een elektrische fiets, de aankoop van dergelijke fietsen zal worden gestopt, aangezien het verschil in prijs tussen een gewone fiets en een elektrische fiets, met de afschaffing van de BTW, nog groter zou zijn dan wat we gewend zijn te zien in winkels. In het licht hiervan hebben eerdere organisaties ook het volgende benadrukt:

“De BTW-voorstellen dreigen ook de initiatieven van veel lidstaten die met succes het gebruik van elektronische fietsen bevorderen, te ondermijnen. Toen Frankrijk bijvoorbeeld een nationaal aanmoedigingssysteem voor de aankoop van elektronische fietsen invoerde, bleek uit een grootschalig onderzoek dat elektronisch fietsen 61% van het autoverkeer had vervangen, vergeleken met 21% van het conventionele fietsverkeer.

Het lijkt in principe goed nieuws, want het gebruik van de fiets kan de komende jaren worden vermenigvuldigd als dit eindelijk lukt. Aan de andere kant, we denken dat we verder kunnen gaan en elimineren van BTW op elektrische voertuigen omdat, na alles, ze zijn fietsen.

Als u denkt over het kopen van een fiets en u bent op zoek naar de beste prijs, raden wij u aan een kijkje te nemen in de online winkel Helliot Bikes, waar u alle soorten (elektrische en huidige) fietsen vindt voor een onklopbare prijs vandaag de dag.

We zijn terug op maandag met meer informatie over uw favoriete sport.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief