Boekje open over depressieve stoornissen.

Meer suïcide door lange wachtlijsten in de psychiatrie?

Wat gebeurt er als je manisch depressief bent en stopt met de medicijnen?

Verena Germeraad uit Heerlen, probeerde het en ging door een hel. Haar ervaringen vertaalde zij in een boek dat recent verschenen is via boekscout.nl. Met haar verhaal wil ze openheid geven op depressieve stoornissen.

Verena is een van de ca. miljoen Nederlanders die antidepressiva slikt.  Soms is het medicijngebruik van korte duur, soms is een patiënt tot levenslang veroordeeld.  Verena behoort tot de laatste groep. Daar kwam ze vorig jaar op een harde manier achter, nadat ze eigenhandig stopte met de medicatie. 
“Er komt een moment dat het goed met je gaat en je, je afvraagt waarom je pillen slikt.” 

Het experiment mondde uit in een manische episode met psychotische verschijnselen, opgevolgd door het diepe, zwarte gat dat depressie heet. Door bezuinigingen in de zorg en ellenlange wachtlijsten kreeg zij geen adequate hulp en overwoog herhaaldelijk zichzelf van het leven te beroven. 

In haar boek, een pittere pil beschrijft Verena op rauwe, soms humoristische en soms gevoelige wijze het gevecht tegen haar ziekte.  Ze doet een boekje open over de falende gezondheidszorg en de impact die dat heeft gehad op haar zelf en haar omgeving.  

Een bittere pil (ISBN 9 789461 767813) is verkrijgbaar via boekscout.nl of te bestellen via de reguliere boekhandel. Meer informatie is te vinden op www.eenbitterepil.nl waar tevens een sample hoofdstuk te downloaden is. Tevens kan via die weg contact met de schrijfster opgenomen worden. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

verenagermeraad

verenagermeraad

http://www.eenbitterepil.nl

Blogger en schrijfster van een bittere pil.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief