Bij het afsluiten van een hypotheek is het van groot belang dat u zich eerst goed orienteert wat uw mogelijke opties zijn. In dit artikel behandelen wij enkele belangrijke, veelgestelde vragen

U bent van plan om een hypotheek af te sluiten, uiteraard tegen de scherpste hypotheekrente welke voor uw situatie mogelijk is. Elke situatie is anders, daarom hebt u gespecialiseerd advies nodig. Op Hypotheekrente Visie kunt u gratis een overzicht ontvangen met de scherpste hypotheekrente aanbieders. Er zijn verschillende hypotheeksoorten die allemaal hun eigen kenmerken en hun voor- en nadelen hebben. Hieronder worden enkele veelgestelde vragen beantwoord

Hoe worden de rentestanden berekend?
De rente die op de site is weergegeven en waarmee het merendeel van de advertenties rekening houdt, is een rente op basis van de Nationale Hypotheek Garantie. Omdat Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een groot deel van het risico bij een bank wegneemt, past de bank haar risicotarief niet toe. Hierdoor is de rente in de regel zo%u2019n 0,5% tot 1% lager.Past uw hypothecaire lening niet onder de voorwaarden van NHG, dan kunt mogelijk uw hypotheek aanvragen op basis van de normen van de bank zelf. Elke bank maakt gebruik van risicotarieven. Zo is er veelal een tarief tot 75% van de getaxeerde executiewaarde (de prijs van uw woning bij een eventuele veilingverkoop), een tarief tot 100% van de executiewaarde en een tarief tot 125% van de executiewaarde.

Wat kost de Nationale Hypotheek Garantie?
Bij het afsluiten van een hypotheek betaalt u eenmalig een premie, de borgtochtprovisie. In 2012 bedraagt deze premie 0,85% van het hypotheekbedrag. Deze kosten kunt u meefinancieren in de hypotheek. In een aantal gevallen is de rente over dit bedrag aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Uw adviseur kan u hier mee over vertellen.

Wat is de kostprijs van mijn hypotheek?
Gedurende de gehele periode van uw hypotheek, tenzij zaken worden gewijzigd, betaalt u rente voor uw hypotheek. Afhankelijk van uw situatie en het product zal er worden afgelost op uw hypotheek, hetzij rechtstreeks, hetzij uitgesteld. In de totale kostprijs van een hypotheek is de rente, aflossingsbedrag en de bij de bank bekende kosten voor de gehele contractduur afgezet in één calculatie. Degene van de totale kostprijs van uw hypotheek tijdens de contractduur. Het fiscale baat is hier in niet meegenomen, omdat die per situatie (en per jaar) verschillend kan zijn. Hier kunt u echter zelf wél rekening mee houden, aangezien de kostprijs anders een te negatief beeld geeft.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Stefan Wijnen

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief