Betrokken factoren voor isolatie en opslag onder juiste condities

Opslag onder optimale condities is met name voor organismen zoals groenten en fruit (zelfs na de oogst), van groot belang. De factoren die van invloed zijn op juiste opslag, vindt u in dit artikel:

Bij de bouw van geconditioneerde ruimten is de belangrijkste voorwaarde dat de gehele constructie goed wordt geïsoleerd. Dit vereist daarom een optimaal vermorgen tot isolatie van alle afzonderlijke panelen en de afdichting van de verbindingen tussen deze isolatiepanelen.

 

Een feit:
Producten die een hoog ethyleengehalte bevatten, zoals we zien bij paprika’s en tomaten, maar ook pitvruchten en steenvruchten, kunnen niet met andere producten worden opgeslagen omdat zij een negatieve inlvoed hebben op het uiterlijk en de smaak van de andere producten.

 

Kennis van isolatietechniek
Kennis komt bij het maken van de juiste keuzes op de eerste plaats. 
Het verbruik van energie in gekoelde ruimten is vooral afhankelijk van de dampdichte schil, het sluiten en openen van deuren en het koelen en/of invriezen van een product. Voor een goede isolatie kiest u een isolatiepaneel met een hoge, duurzame isolatiewaarde, niet hygroscopisch en resistent tegen ongedierte.

Condens- of ijsvorming negatief voor isolatiewaarde
Wanneer er sprake is van ijs- of condensvorming, verslechtert de isolatiewaarde met alle gevolgen van dien.

Houdbaarheid wordt korter en bederving is eerder aan de orde. De bouwconstructie krijgt te maken met plaatsen die minder geisoleerd zijn dan anderen, wat het isolerend vermogen vermindert en de kans op doorgang van warmte verhoogt. 

Een goed geisoleerde ruimte is voor het leveren en bewaren van een goed product van cruciaal belang. 

 

Een feit:
Om een product te bewaren, moet dit gelijkmatig en snel gekoeld worden. Hiervoor is een goede luchtverdeling nodig. 

 
Slechte isolatie negatief voor energiebegroting
Een hermetische afsluiting en doordachte, uitgekiende technieken qua doorgang zijn hiervoor een oplossing. Want onjuiste of kwalitatief slechte isolatiedeuren kunnen een wissel trekken op uw energiebegroting.    
 

Roma maakt het mogelijk uw organisatie te bezoeken voor een gratis inspectie van uw isolatiedeuren of wanden. Na deze inspectie ontvangt u een advies op maat inclusief een vrijblijvende aanbieding met betrekking tot herstel.
 

Vraag nu uw gratis inspectie aan.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alexander Krimpenfort

http://www.romaned.nl

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief