Beleef de natuur hoog in de bomen op de Veluwe bij klimbos Simia

Nieuwste ECO klimbos zet de standaard voor duurzaamheid en pure natuurbeleving

Met de oplevering en certificering van het klimbos van Simia in Wekerom, laat Skywalker Adventure Builders zien haar rol als totaalleverancier vorm te hebben gegeven. De totale opdracht, die door Skywalker als hoofdaannemer is aangenomen, bestaat uit de bouw van het meest innovatieve klimpark van Nederland en het toekomstige hoogteparcours voor mensen met een beperking.

‘De keuze voor Skywalker als klimbos bouwer is heel bewust gemaakt’ verteld Frank Bookelmann, de initiatiefnemer van het klimbos in Wekerom. ‘Het bedrijf loopt ver voorop als het gaat om veiligheid, duurzaamheid en natuurbeleving. Bovendien hebben ze al in het voortraject laten zien dat ze bereid zijn als partner in deze unieke ontwikkeling te willen stappen’.

De commercieel directeur van Skywalker, Ewout van Voorst beaamd dit, ‘Simia is een bedrijf waar ook sociale en maatschappelijke motieven een belangrijke rol spelen. Simia wil namelijk ook nog klimroutes voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking realiseren. Dit sluit naadloos aan bij onze eigen missie waarin sociale betrokkenheid een belangrijke rol speelt’.

De mede-eigenaar van Simia, Willeke Lagerweij voegt hier aan toe: ‘Skywalker is het enige klimpark bouwbedrijf wat wij kennen dat zoveel kennis, middelen en geld investeert in innovatie. Waar andere bedrijven woorden als duurzaamheid uitsluitend zien als commerciële uiting, brengt Skywalker dit ook daadwerkelijk in de praktijk’.

Lagerweij vertelt verder. ‘We hebben heel kritisch gekeken naar de praktische uitvoering van bijvoorbeeld de gezondheid van de bomen tijdens de levensduur van het klimbos. Na uitvoerig overleg met boomexperts is gebleken dat de unieke wijze waarop Skywalker constructies in de bomen ophangt ongeëvenaard is, en zorgt voor blijvend gezonde bomen. Dit wordt onder andere bevestigd door Frits Gielissen van Obta de Linde, de Nederlandse autoriteit op het gebied van boomzorg’.

‘Daar komt nog bij dat ons concept voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsstandaarden,’ voegt Van Voorst toe. ‘Dit is al het vierde ECO klimbos dat wij in Nederland uitrusten met het Edelrid Smart-Belay veiligheidssysteem, waarmee ook Simia haar gasten 100% veiligheid biedt terwijl zij hoog in de bomen genieten van het klimbos’.

Het nieuwste ECO klimbos in Nederland is al geopend voor het publiek, iedereen kan genieten van de unieke natuur en uitdagende hindernissen. De officiële opening van het klimbos is op maandag 4 juni door burgemeester Cees van der Knaap. Het klimbos bestaat uit een viertal routes met ongeveer 50 uitdagende hindernissen hoog in de bomen. Het klimbos is extra spannend gemaakt door diverse lange zipline’s.

Simia biedt het klimbos aan in haar toch al uitgebreide pakket van activiteiten. ‘Voor degene die niet de bomen in willen bieden wij veel andere activiteiten. Maar juist de combinatie met andere activiteiten en de horeca is uniek voor school- en bedrijfsuitjes,’ legt Bookelmann uit. ‘Wie wil nou niet na een ochtend of middag met activiteiten, genieten van een lunch?’

Over Simia (www.simia.nu)
Simia vindt een klimbos een ideale mix is van actief bezig zijn in de natuur met een hoog belevingsgehalte waarmee zij een brede doelgroep willen aanspreken. Simia wil het klimbos als het ware “multifunctioneel” gebruiken. Door niet alleen mensen/toeristen een dagje uit te laten beleven maar ook specifieke doelgroepen aan te spreken. Zoals het realiseren van een klimbos voor mensen met een beperking en het gebruik van het klimbos als middel voor training, coaching en behandeling binnen de hulpverlening.

Over Skywalker Adventure Builders (www.skywab.com)

Skywalker is de kennis- en ontwikkelorganisatie op het gebied van uitdagende adventure-concepten. Het bedrijf ontwerpt en bouwt de unieke Active Forest ECO klimbossen, duurzame klimparken, Adventure torens, klimparcoursen, speelbossen en avonturenparken. Als vooraanstaand producent van uitdagende outdoor concepten in Europa, loopt Skywalker voorop in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid. Daarnaast levert het bedrijf unieke kennis en expertise, waarmee klanten in staat worden gesteld hun investering maximaal te benutten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Skywalker

Skywalker

http://www.skywab.com/nl

De laatste trends in avontuurlijke concepten! Skywalker Adventure Builders ontwerpt en bouwt ECO klimbossen, klimparken, Adventure torens, speelbossen en avonturenparken. Doordat wij blijvend voorop lopen in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid, zijn wij een van de vooraanstaande producenten van uitdagende outdoor concepten in Europa.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief