Bedrijven met een diversiteit aan medewerkers behalen in de praktijk meer succes en bereiken nieuwe markten.

Onder het motto “diversiteit is onze kracht” zorgt Inter-Focus voor een essentiële dienstverlening en begeleiding van werknemers met een andere culturele achtergrond. Initiatiefnemer Ethem Emre wil samenwerken met verzekeraars, belangenbehartigers, werkgevers, arbeidsdeskundigen en zorginstellingen om diverse cliëntgroepen te bereiken.

De Nederlandse arbeidsmarkt wordt multicultureler. Werkgevers krijgen te maken met zieke medewerkers van diverse culturele achtergronden. Het signaleren van de cultuurverschillen kan voor een werkgever lastig zijn. Het lijkt er steeds meer op dat deze werknemers belemmeringen ondervinden tijdens het integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt.

 Inter-Focus

Inter-Focus is een kleurrijke organisatie met een jarenlange expertise op het gebied van interculturele communicatie & advies en coaching. Sinds 2005 heeft zij als hoofddoel om werknemers, die na ziekte problemen ondervinden bij het terugkeren op de arbeidsmarkt, te laten re-integreren (re-integratie spoor 1 en 2). Doordat de organisatie over kennis van en begrip voor persoonlijke en culturele achtergronden beschikt, kan zij zowel de werknemer als de werkgever passend van dienst zijn.

Onderscheidend vermogen

Zij is een van de eerste organisaties die zich heeft gespecialiseerd in het re-integreren van Nederlanders met een andere culturele achtergrond. Daarnaast vormt zij een brug naar de opdrachtgevers om ze te ondersteunen en begeleiden tijdens het creëren van een inclusieve bedrijfscultuur. De teamleden, re-integratie- en herstelcoaches en de adviseurs, zijn Nederlanders met diverse culturele achtergronden. Daardoor is het voor hen eenvoudiger om een relatie op te bouwen met de cliënt en om specifieke culturele aspecten te onderkennen en de motivatie bij de cliënt te verhogen. Doordat zij dezelfde taal spreken en de cultuurverschillen begrijpen, biedt dit een meerwaarde tijdens de begeleiding. Professionals met gedegen expertise samen met de innovatieve diensten die Inter-Focus te bieden heeft, onderscheidt haar van andere organisaties in de re-integratiebranche.

Samenwerkingen

Voor een optimale begeleiding kan Inter-Focus zonodig gespecialiseerde ondersteuning inschakelen. Zij werkt nauw samen met arbeidsdeskundigen, psychologen, maatschappelijk werkers, budgetcoaches, taaldocenten, advocaten, juristen en Stichting Bemiddeling Allochtonen.

De professionals zijn gewend maatwerk te leveren, omdat ieder individu anders is, en zij hanteren daarbij een doelgerichte aanpak en een duidelijke planning. Zo kunnen zij de cliënten succesvol en duurzaam laten re-integreren op de arbeidsmarkt. Cliënten kunnen doorverwezen worden door werkgevers, arbeidsdeskundigen en zorginstellingen.

Voor meer informatie of vragen kunt u het team bereiken via de onderstaande gegevens.

Ö. Adsiz

HR Manager

T  088 808 78 93
E  o. adsiz@inter-focus.nl  of  info@inter-focus.nl

W www.inter-focus.nl

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief