Basis voor een betere toekomst

Basis voor een betere toekomst

Armenië-Moldavië: In deze tijd van het jaar liggen de winkels vol met schoolspullen, klaar om verkocht te worden omdat het nieuwe schooljaar voor de deur staat. Helaas is dat niet voor alle kinderen weggelegd.  In Armenië en Moldavië zijn veel kinderen die samen met hun ouders ver onder de armoedegrens leven. Deze ouders hebben geen geld om schoolspullen te kopen voor hun kinderen. Het geld is bestemd voor de eerste levensbehoeften zoals eten, brandhout en een dak boven het hoofd. Leren is de basis voor een betere toekomst. Kinderen wereldwijd moeten de kans hebben om kennis te vergaren zodat zij met zelfvertrouwen een goede en kansrijke toekomst tegemoet kunnen gaan. Daarom helpt Mensenkinderen de kinderen van deze allerarmste gezinnen en deelt schoolpakketten uit.

De winkels liggen vol met agenda´s, papier, schriften, balpennen, stiften en kleurpotloden, klaar om verkocht te worden. Dat zou ieder kind wel willen. Met een gevulde beurs de winkel instappen en alles kopen voor school wat noodzakelijk is. Maar in landen zoals Armenië en Moldavië  leven heel veel kinderen onder de armoedegrens. Geld voor schoolspullen is er  niet. Ze bezitten nog geen pen, potlood of gummetje.  Zonder de noodzakelijke schoolspullen gaan ze liever niet naar school. Ze worden met de nek aangekeken, ze horen er niet bij. Daar komt bij dat er ook geen geld voor winterschoenen is.  In de winter is het heel koud en daalt de temperatuur tot ver beneden nul.  Om naar school te gaan moeten de kinderen warme winterschoenen dragen om de barre kou en sneeuw te trotseren anders bevriezen hun tenen. Het gevolg is dat kinderen thuis blijven en niet naar school gaan.

Leren is kennis vergaren. Leren is de basis voor een betere en kansrijke toekomst. Kinderen wereldwijd hebben recht op onderwijs. Lukt dit niet op eigen kracht dan moeten anderen hen helpen. Mensenkinderen helpt de armste kinderen in Armenië en Moldavië  en deelt schoolpakketten uit. Een rugzak met 10 schriften, pennen, (kleur)potloden, gum, liniaal en tekenpapier en niet te vergeten schoenen. Goede warme winterschoenen zodat ze ook in de winter naar school gaan. Mensenkinderen koopt de schoolspullen lokaal in zodat ook de plaatselijke  economie gesteund wordt. Mensenkinderen wil zoveel mogelijk schoolpakketten uitdelen en start deze week de actie: Open de deur naar de toekomst.

Mensenkinderen  is bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië, Moldavië en Bulgarije en wil hulp bieden door Nederlanders bewust te maken van de grote nood van deze mensen en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen. Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alen Sirovica

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief