Automaat spoelen – Voorkom dure reparaties

Tegenwoordig rijden er veel mensen in een automaat. De automatische versnellingsbak rijdt comfortabeler dan een handgeschakelde versnellingsbak, vinden veel mensen. Laat tijdig de automaat spoelen om problemen te voorkomen.

Wanneer de automaat gespoeld moet worden merkt u dit aan de volgende klachten:

  • Hevige haperingen tijden het schakelen
  • De auto klink niet lekker wanneer u de kick-down intrapt
  • Het brandstofverbruik neemt toe
  • De auto heeft geen constant toerental

Wanneer de automaat spoelen?

Het spoelen van de automaatbak is nodig omdat de olie verouderd. Automatische versnellingsbakken worden in de fabriek van een ATF olie. ATF staat voor Automatische transmissie olie. Volgens de fabriek kan de olie levenslang meegaan, maar de praktijk wijst anders uit. Hier blijkt dat de olie vervuilt raakt wegens slijtage en gebruik. Wanneer u veel kilometers maakt is het logisch dat de auto langzaam slijtage oploopt. De koppelvormer en koppelingsplaten slijten, waardoor minuscule deeltjes in de automaatbak komen. Door deze vervuiling is het vervangen van de olie noodzakelijk. De automaat spoelen is nodig wanneer:

  • De slijtagedeeltjes van de koppelingsplaten in de ATF olie terecht zijn gekomen.
  • Het stuurventiel last heeft van de slijtage.
  • De olie een zwarte kleur aan heeft genomen.

Het is raadzaam om de automaat, afhankelijk van het rijgedrag en onderhoud, om de 60.000 tot 120.000 km te spoelen. Tijdens het wisselen of bijvullen van de ATF olie, blijven er altijd resten van de oude olie achter. Hierdoor wordt de nieuwe olie direct vervuild door de oude olie. Met een multifunctionele spoelmachine wordt automaat gespoeld met speciale reinigingsvloeistoffen. De automaatbak wordt tegelijkertijd gereinigd en beschermd. Op deze manier wordt de olie voor 100% ververst. Het resultaat van de spoeling is dat de versnellingsbak minder brandstof verbruikt, wie wilt dat nu niet?!

Wilt u meer weten over de automaat spoelen? Of wilt u een afspraak inplannen om de automaat te laten spoelen? Neem contact op met een van de medewerkers van AVS Auto’s.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

gerardkempers

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief