Antea Group en Centric investeren in drone technologie Sky Survey

[Almere, 7 maart 2018 ] De eerste participatie van het nieuwe start-up stimuleringsbedrijf van Antea Group en Centric – CAG Ventures – is een feit. ’Met Sky Survey zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van drone technologie. Drone inspecties van bruggen en windmolens zijn veiliger, sneller en goedkoper. Daarnaast biedt de met drones verzamelde data veel meer inzicht in de openbare ruimte. De samenwerking met Sky Survey vergroot de mogelijkheden voor onze klanten.’ vertelt Erik Deuring, projectmanager assetmanagement – Antea Group.

 

Drone inspecties zijn veiliger en kostenefficiënt. Hoogwerkers, steigerconstructies en abseilende inspecteurs aan veiligheidskabels zijn niet langer nodig. Een windmolen is korter buiten bedrijf en een brug blijft tijdens inspectie gewoon voor verkeer toegankelijk. Drones maken scherpe foto en video beelden en doen in combinatie met sensortechnologie bijvoorbeeld razendsnelle hoogtemetingen over heel grote oppervlaktes.

 

Sky Survey is als high-end expert in drone inspecties nauw betrokken bij het opstellen van wet- en regelgeving rondom het gebruik van drones in de openbare ruimte. Jesse Don, directeur Sky Survey BV vertelt: ‘Voor Sky Survey is de participatie van Antea Group/CAG Ventures een mooie mogelijkheid om unieke product-marktcombinaties aan te bieden. We hebben aanvullende expertises en onze bedrijfsculturen passen goed bij elkaar. We verwachten met onze samenwerking de afzetmarkt voor commerciële drone operaties enorm te vergroten.‘

 

CAG Ventures biedt jonge ondernemingen kennis, kapitaal en toegang tot een interessant klantennetwerk. Idee is dat de samenwerking met start-ups en scale-ups nieuwe producten en markten ontwikkelt én het innoverend vermogen versnelt.

 

 

 

_______________________________________________________________________________

< Niet voor publicatie >

 

Voor meer informatie:

 

Erik Deuring, Projectmanager Assetmanagement –  Antea Group

T: +31 6 51 42 82 01

E-mail: erik.deuring@Anteagroup.com

 

Jesse Don, directeur – Sky Survey BV

T +31 6 19 99 30 14

E-mail: jdon@skysurvey.eu

 

Caro van Dijk, Adviseur Marketing & Communicatie – Antea Group

T: +31 6 11 70 38 25

E-Mail: caro.vandijk@Anteagroup.com

 

Over Antea Group

Van stad tot land, van water tot lucht; de ingenieurs en adviseurs van Antea Group dragen in Nederland sinds jaar en dag bij aan onze leefomgeving. We ontwerpen bruggen en wegen, realiseren woonwijken en waterwerken. Maar we zijn ook betrokken bij thema’s zoals milieu, veiligheid, assetmanagement en energie.

Onder de naam Oranjewoud groeiden we uit tot een allround en onafhankelijk partner voor bedrijfsleven en overheden. Als Antea Group zetten we deze expertise ook mondiaal in. We combineren hoogwaardige kennis met een pragmatische aanpak. We maken oplossingen haalbaar én uitvoerbaar. We opereren doelgericht en met oog voor duurzaamheid. Zo anticiperen we op de vragen van vandaag en de antwoorden van de toekomst. Al meer dan 65 jaar.

 

 

Over CAG Ventures

CAG Ventures is het start-up stimuleringsbedrijf van Antea Group en Centric. CAG Ventures richt zich op het verder ontwikkelen van innovatieve start-ups en scale-ups in ICT en ingenieursdiensten. Per jaar zijn er drie pitchrondes waar start-ups zich kunnen presenteren. Aanmelden kan via www.cag-ventures.com.

 

Over Sky Survey

Sky Survey b.v. is een professionele organisatie gespecialiseerd in promotionele opnames, visuele en thermische inspecties door gebruik van een drone. Wij werken met de UAS FALCON 8 en de DJI INSPIRE 1. Dit zijn meest veilige en betrouwbare systemen op dit moment beschikbaar voor commerciële doeleinden.

Het team van Sky Survey b.v. bestaat uit gebrevetteerde vliegers en leden met jarenlange ervaring in QHSE, Onshore en Offshore- en luchtvaartindustrie. Sky Survey b.v. werkt conform de laatste wet- en regelgeving en biedt een hoge kwaliteit aan visuele inspecties.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alen Sirovica

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief