1We Dekenactie voor Bangladesh in volle gang

AMERSFOORT – Met donaties voor al enkele honderden dekens, komt de dekenactie van 1We – Een Wereld Idee weer aardig op gang. Rond kerst worden de dekens uitgereikt aan de allerarmsten in Bangladesh, waar het dan echt koud is. Ben je nog op zoek naar een origineel kerstcadeau voor je vader, moeder, broer of schoonzus? Doneer dan een 1We Deken en ontvang een digitale kaart om cadeau te doen.

                                                       

1We – Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl, zet voor de derde keer de dekenactie in voor kansarme mensen in Bangladesh. In de afgelopen twee jaar kregen ruim 1800 mensen een warme deken ter bescherming tegen de kou. Want waar het in Bangladesh in de zomer wel 40 tot 45°C is, komt het kwik in de wintermaanden niet boven de 5°C uit. In combinatie met de hoge luchtvochtigheid en de gure wind, voelt de gevoelstemperatuur extreem koud aan. Iets waar de Bengalen, zonder verwarming of geïsoleerde huizen, niet tegen bestand zijn.

Honderden doden

Elk jaar weer eist de koude winter er honderden doden. Vooral mensen die noodgedwongen op straat leven, worden het slachtoffer van de strenge wintermaanden. De enige warmtebron die ze hebben, is een klein vuurtje van verbrande autobanden, plastic en ander afval. Slecht voor de gezondheid en het milieu. Is het vuurtje opgebrand, dan slaat de kou in vol ornaat toe. Vooral ‘s nachts vallen dan ook de meeste doden.

Tijdens het uitreiken van de eerste dekens, trof het 1We-team deze week op een bouwterrein een groepje dagarbeiders. “Om geld te besparen slapen ze ’s nachts op de bouwplaats”, vertelt 1We Supervisor Steven Kruit vanuit Dhaka. “En dan niet in een verwarmde bouwkeet, maar buiten in de rioleringsbuizen die ze moeten aanleggen. Ik kan je vertellen: dat is echt koud!”

 

Warme fleecedekens

Met elke gedoneerde deken kan 1We – Een Wereld Idee weer een leven beschermen. Voor slechts € 5 zorg je ervoor dat iemand in Bangladesh de winter overleeft. Na de winter zijn de fleecedekens te gebruiken als babybedje, plaid of vloerkleed. Doneer je nu, dan worden de dekens door het 1We-team rond de kerst uitgedeeld aan de meest kansarmen mensen.

Kijk voor meer informatie op http://www.1We.nl > Warme Dekens Actie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1We - Een Wereld Idee

http://www.1we.nl

Als ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl staat 1We - Een Wereld Idee voor een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking in de 21e eeuw. Door vanuit een ondernemende, creatieve geest anders te denken én te doen. Dat dit werkt, bewijst de organisatie al sinds 2006. Met dynamische ontwikkelingsprojecten, waarin kansarme mensen met talent leren om te ondernemen en daarmee het heft in eigen hand te nemen. Het doel: empowerment van de nieuwe generatie in onderontwikkelde gebieden.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief