1 miljoen Nederlandse diabetespatiënten in onzekerheid

 

Waarschijnlijk zal Nederland in 2013 de grens van 1 miljoen diabetespatiënten bereiken. Een te hoge bloedsuikerspiegel als gevolg van diabetes, is enigszins te beheersen met behulp van insuline-injecties of medicatie. Het leven van mensen met diabetes biedt echter alles behalve zekerheid voor de toekomst. Ondanks de behandeling van diabetes kan er toch nog sprake zijn van te hoge bloedsuikerspiegels die een destructief effect op de bloedvaten hebben. Dit kan leiden tot zowel functionele als structurele problemen in de kleine bloedvaten, zoals een verstoorde doorbloeding in de voeten, benen of ogen (retinopathie). De meeste diabetici ontwikkelen binnen 15 jaar na de diagnose diabetes, retinopathie.* Bij retinopathie is er veelal sprake van bloedingen in het netvlies (retina) van het oog, wat kan leiden tot slechtziendheid en zelfs acute blindheid. Wannéér deze problemen in de (kleine) bloedvaten en de daaruit volgende complicaties de kop op zullen steken is een grote toekomstvraag voor mensen met diabetes.

 

MASQUELIER’s® Nederland introduceert nu Endoclair®** dat helpt bij de behandeling van deze problemen. Het is een dagelijkse dieetvoeding en bevat speciaal geselecteerde flavanolen en polyfenolen. Wetenschappelijk en klinisch onderzoek heeft aangetoond dat dieetondersteuning met deze plantaardige voedingsstoffen heilzaam en doeltreffend is bij de behandeling van microvasculaire complicaties bij diabetes, met name bij een verstoorde doorbloeding in voeten, benen en ogen (retinopathie).

 

Hoewel deze plantaardige voedingsstoffen gevonden kunnen worden in de voeding is het vrijwel onmogelijk het dagelijks dieet zodanig aan te passen om voldoende van deze voedingsstoffen binnen te krijgen om zo de klinisch bewezen voordelen met deze speciale dieetvoeding te bereiken. Ze zitten namelijk in de delen van de voeding (pitjes, vliesjes en schillen) die tijdens industriële en huiselijke bereiding meestal worden verwijderd en in de afvalbak verdwijnen. De doeltreffendheid, van de in de genoemde dieetvoeding verwerkte plantaardige voedingsstoffen, daarentegen is in meerdere studies bij mensen met diabetes onderzocht en aangetoond.

 

Endoclair bestaat uit een poeder dat opgelost kan worden in (mineraal)water, het vormt een drankje met een ice-tea smaak en dient 1 maal daags ingenomen te worden. Het is geschikt voor mensen met diabetes en er zijn geen ‘interacties’ bekend met medicijnen zoals bijvoorbeeld insuline. Het kan worden gebruikt in combinatie met aangepaste voeding en/of voedingssupplementen en is zonder recept verkrijgbaar bij de apotheek.

MASQUELIER’s® Nederland is een dochteronderneming van I.N.C. Agency B.V.
I.N.C. levert grondstoffen en eindproducten die wereldwijd in meer dan 30 landen worden verkocht. Per 1 januari 2013 verkoopt I.N.C. via haar dochteronderneming MASQUELIER’s® Nederland ook op eigen bodem haar producten.


*(bron: Richard Donnelly, ABC of arterial and venous disease, Vascular complications of diabetes BMJ VOLUME 320 15 APRIL 2000 bmj.com)

**Endoclair is een dieetvoeding voor medisch gebruik (met zoetstoffen) en moet onder medisch toezicht worden gebruikt.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief